Њемачка жели конструктивне односе са Русијом

Немачка жели да гради конструктивне односе са Русијом, изјавила је немачка канцеларка Ангела Меркел у интервјуу немачком листу "Либекер Нахрихтен".

Свијет 15.08.2014 | 14:01
Њемачка жели конструктивне односе са Русијом

"Ја сам се као канцеларка увек залагала за ово и наставићу то да радим", рекла је она, додајући да је увек била спремна да настави преговоре са руским председником Владимиром Путином.Ангела МеркелФото: ПрофимедиаОна је, такође, рекла да не искључује могућност слања оружја у Ирак, али је истакла да још није донета коначна одлука о томе.

Канцеларка је казала да су патње људи у северном Ираку (Јазида, хришћана и других) на коју их је приморала терористичка организација Исламска држава страшне и да је на међународној заједници да заустави напредовање екстремиста и помогне угроженима.

“Зато треба обезбедити хуманитарну помоћ и опрему онима који се боре са терористима“, додала је Меркелова.Немачка влада је увек имала политички и правни простор за маневрисање који ће, ако буде потребно, бити употребљени колико год је то могуће", рекла је она.

"Ми у томе усклађујемо своје поступке са партнерима, превасходно са САД", казала је канцеларка, додајући да је кључна ствар које капациете ове земље могу понудити."Немачка ће поступати у складу са својим могућностима", рекла је Ангела Меркел.

Коментари / 0

Оставите коментар