Njemačka želi konstruktivne odnose sa Rusijom

Nemačka želi da gradi konstruktivne odnose sa Rusijom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu nemačkom listu "Libeker Nahrihten".

Svijet 15.08.2014 | 14:01
Njemačka želi konstruktivne odnose sa Rusijom

"Ja sam se kao kancelarka uvek zalagala za ovo i nastaviću to da radim", rekla je ona, dodajući da je uvek bila spremna da nastavi pregovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.Angela MerkelFoto: ProfimediaOna je, takođe, rekla da ne isključuje mogućnost slanja oružja u Irak, ali je istakla da još nije doneta konačna odluka o tome.

Kancelarka je kazala da su patnje ljudi u severnom Iraku (Jazida, hrišćana i drugih) na koju ih je primorala teroristička organizacija Islamska država strašne i da je na međunarodnoj zajednici da zaustavi napredovanje ekstremista i pomogne ugroženima.

“Zato treba obezbediti humanitarnu pomoć i opremu onima koji se bore sa teroristima“, dodala je Merkelova.Nemačka vlada je uvek imala politički i pravni prostor za manevrisanje koji će, ako bude potrebno, biti upotrebljeni koliko god je to moguće", rekla je ona.

"Mi u tome usklađujemo svoje postupke sa partnerima, prevashodno sa SAD", kazala je kancelarka, dodajući da je ključna stvar koje kapaciete ove zemlje mogu ponuditi."Nemačka će postupati u skladu sa svojim mogućnostima", rekla je Angela Merkel.

Komentari / 0

Ostavite komentar