Грубор: Клуб се заситио Управе и обрнуто!

Спортски и пословни резултати Партизана, са намером, систематски си омаловажавани од наших ривала, од дела јавности, али и од дела наших навијача – каже генерални секретар црно-белих.

Фудбал 15.08.2014 | 20:00
Грубор: Клуб се заситио Управе и обрнуто!

Ових дана „гори“ асфалт на београдским улицама, али прави и велики пожар букти у фудбалском клубу Партизан. Играчи су штрајковали, тек од среде вече су поново у копачкама, а администрација и преосталих 150 запослених у Хумској 1 такође губе стрпљење. Генерални секретар црно-белих Дарко Грубор је, у разговору за „Новости“, причао о темама које као лава избијају из димњака „парног ваљка“.

Шта је толико спорно у пословању Партизана?

- Пословање нашег фудбалског клуба је у последњих 20 година постављено на врло једноставним основама. Једном у шест месеци, дакле, два пута годишње је прелазни рок. Уколико у тим прелазним роковима Партизан од продаје фудбалера не обезбеди 2,5 до 3 милиона евра, појављују се озбиљни проблеми. Сваку пословну годину започињемо са дозом изузетно високог ризика, јер приход од трансфера не може са сигурношћу да се пројектује - каже Грубор.

Први пут у историји Партизана догодио се штрајк играча?

- Неколико детаља везаних за пословање Партизана, па и овај догађај са, ја бих рекао условно речено штрајком, је преувеличан и у делу медија и спортске јавности има исувише снажну реакцију. Партизан је у великом проблему. И то нико не крије. Једина и највећа истина је да је незадовољство фудбалера више него оправдано. Ја тврдим да они морају да имају мирну главу пред августовске, изузетно тешке утакмице на домаћој сцени и у Европи, и Управа је због тога у обавези да измири сва дуговања и испоштује апсолутно све захтеве фудбалера - каже Грубор.

Да ли је постигнут неки договор?

- Да. Договор је постигнут до детаља и ми смо у клубу свесни да ти детаљи морају да се испоштују. Сви желимо да се пласирамо у Лигу Европе, али не желимо да тај циљ буде „мач над главом“ фудбалера.

Најављено је врло брза промена руководства Партизана?

- Да будем искрен, клуб се већ заситио Управе, Управа се заситила клуба и крајње је време за промене на његовом челу. Требало би врло брзо, најкасније до децембра, према Статуту Партизана, да добијемо нове људе са новом енергијом који ће освежити функционисање клуба. То неминовно са собом носи смањење броја од укупно 174 запослена, а самим тим и састав и квалитет нашег првог тима који ће, без сумње, бити слабији. Са жаљењем констатујем да су спортски и пословни резултати Партизана, са намером, систематски омаловажавани од наших ривала, од дела јавности, али и од дела наших навијача.

Питање свих питања: када ће плата?

- Партизан је исувише озбиљно организован клуб да такве детаље не желим да износим у јавност јер они су део договора са играчима првог тима и са осталим запосленима. Свако од нас, почевши од мене, смо у истом проблему из којег желимо да изађемо, а надам се да ће се нова управа озбиљно суочити са њим - закључио је Грубор.

Последњих дана појавили су се детаљи који откривају стил и начин пословања одређених служби у администрацији клуба.
- То се, пре свега, односи на рад нашег маркетинга. Потпуно оправдано део јавности се пита зашто немамо генералног спонзора. Тај проблем траје већ 10 година у нашем клубу и он није резултат доброг или лошег пословног потеза. Одговорност је колективна, али и клима у пословним круговима у Србији је таква да иностране компаније увелико „дижу сидро“ из Србије, а домаћим је дат одређен сигнал да не смеју да улажу у професионални спорт. Партизан се води тактиком да је можда боље играти без рекламе на грудима фудбалера, него по сваку цену јурити генералног спонзора који је испод критеријума клуба.
Грубор напомиње још нешто:
- Уосталом, клуб је у последњих неколико недеља суочен са изношењем потпуних дезинформација у вези са продајом улазница за меч са Лудогорецом или када је у питању промоција наше интернет презентације у којој злонамерни покушавају да нас посвађају са великим Реал Мадридом. У оба случаја радило се о елементарном непознавању чињеница код изношења тих неистина...

Коментари / 0

Оставите коментар