Grubor: Klub se zasitio Uprave i obrnuto!

Sportski i poslovni rezultati Partizana, sa namerom, sistematski si omalovažavani od naših rivala, od dela javnosti, ali i od dela naših navijača – kaže generalni sekretar crno-belih.

Fudbal 15.08.2014 | 20:00
Grubor: Klub se zasitio Uprave i obrnuto!

Ovih dana „gori“ asfalt na beogradskim ulicama, ali pravi i veliki požar bukti u fudbalskom klubu Partizan. Igrači su štrajkovali, tek od srede veče su ponovo u kopačkama, a administracija i preostalih 150 zaposlenih u Humskoj 1 takođe gube strpljenje. Generalni sekretar crno-belih Darko Grubor je, u razgovoru za „Novosti“, pričao o temama koje kao lava izbijaju iz dimnjaka „parnog valjka“.

Šta je toliko sporno u poslovanju Partizana?

- Poslovanje našeg fudbalskog kluba je u poslednjih 20 godina postavljeno na vrlo jednostavnim osnovama. Jednom u šest meseci, dakle, dva puta godišnje je prelazni rok. Ukoliko u tim prelaznim rokovima Partizan od prodaje fudbalera ne obezbedi 2,5 do 3 miliona evra, pojavljuju se ozbiljni problemi. Svaku poslovnu godinu započinjemo sa dozom izuzetno visokog rizika, jer prihod od transfera ne može sa sigurnošću da se projektuje - kaže Grubor.

Prvi put u istoriji Partizana dogodio se štrajk igrača?

- Nekoliko detalja vezanih za poslovanje Partizana, pa i ovaj događaj sa, ja bih rekao uslovno rečeno štrajkom, je preuveličan i u delu medija i sportske javnosti ima isuviše snažnu reakciju. Partizan je u velikom problemu. I to niko ne krije. Jedina i najveća istina je da je nezadovoljstvo fudbalera više nego opravdano. Ja tvrdim da oni moraju da imaju mirnu glavu pred avgustovske, izuzetno teške utakmice na domaćoj sceni i u Evropi, i Uprava je zbog toga u obavezi da izmiri sva dugovanja i ispoštuje apsolutno sve zahteve fudbalera - kaže Grubor.

Da li je postignut neki dogovor?

- Da. Dogovor je postignut do detalja i mi smo u klubu svesni da ti detalji moraju da se ispoštuju. Svi želimo da se plasiramo u Ligu Evrope, ali ne želimo da taj cilj bude „mač nad glavom“ fudbalera.

Najavljeno je vrlo brza promena rukovodstva Partizana?

- Da budem iskren, klub se već zasitio Uprave, Uprava se zasitila kluba i krajnje je vreme za promene na njegovom čelu. Trebalo bi vrlo brzo, najkasnije do decembra, prema Statutu Partizana, da dobijemo nove ljude sa novom energijom koji će osvežiti funkcionisanje kluba. To neminovno sa sobom nosi smanjenje broja od ukupno 174 zaposlena, a samim tim i sastav i kvalitet našeg prvog tima koji će, bez sumnje, biti slabiji. Sa žaljenjem konstatujem da su sportski i poslovni rezultati Partizana, sa namerom, sistematski omalovažavani od naših rivala, od dela javnosti, ali i od dela naših navijača.

Pitanje svih pitanja: kada će plata?

- Partizan je isuviše ozbiljno organizovan klub da takve detalje ne želim da iznosim u javnost jer oni su deo dogovora sa igračima prvog tima i sa ostalim zaposlenima. Svako od nas, počevši od mene, smo u istom problemu iz kojeg želimo da izađemo, a nadam se da će se nova uprava ozbiljno suočiti sa njim - zaključio je Grubor.

Poslednjih dana pojavili su se detalji koji otkrivaju stil i način poslovanja određenih službi u administraciji kluba.
- To se, pre svega, odnosi na rad našeg marketinga. Potpuno opravdano deo javnosti se pita zašto nemamo generalnog sponzora. Taj problem traje već 10 godina u našem klubu i on nije rezultat dobrog ili lošeg poslovnog poteza. Odgovornost je kolektivna, ali i klima u poslovnim krugovima u Srbiji je takva da inostrane kompanije uveliko „dižu sidro“ iz Srbije, a domaćim je dat određen signal da ne smeju da ulažu u profesionalni sport. Partizan se vodi taktikom da je možda bolje igrati bez reklame na grudima fudbalera, nego po svaku cenu juriti generalnog sponzora koji je ispod kriterijuma kluba.
Grubor napominje još nešto:
- Uostalom, klub je u poslednjih nekoliko nedelja suočen sa iznošenjem potpunih dezinformacija u vezi sa prodajom ulaznica za meč sa Ludogorecom ili kada je u pitanju promocija naše internet prezentacije u kojoj zlonamerni pokušavaju da nas posvađaju sa velikim Real Madridom. U oba slučaja radilo se o elementarnom nepoznavanju činjenica kod iznošenja tih neistina...

Komentari / 0

Ostavite komentar