Ивета Бенешова рекла - Збогом тенису!

Чешка тенисерка Ивета Мелцер, раније позната под презименом Бенешова, објавила је повлачење из професионалног спорта.

Тенис 15.08.2014 | 17:00
Ивета Бенешова рекла - Збогом тенису!

31-годишња Ивета се пре две године удала за аустријског тенисера Јиргена Мелцера, па отуда промена њеног презимена.

Током каријере, она је најбољи пласман на WТА листи имала у априлу 2009. године, када је била 25. тенисерка света. Освојила је две WТА титуле и четири ИТФ у синглу, као и 14 у дублу, од тога десет са својом сународницом Барбором Захлавовом Стрицовом. Међутим, свој највећи успех постигла је тријумфом на Вимблдону у конкуренцији мешовитих парова са садашњим супругом пре три године.

“Ово је крај мог пута као професионалне тенисерке. Није било лако донети ову одлуку, јер је тенис мој живот још од малена, али сада је дошло право време, осећам то. После годину дана неиграња и континуираних проблема са раменом, није ми било лако, али сам о овоме размишљала већ неко време. Истина је да после толико година тешко налазим одлучност или жељу да ми тенис буде приоритет у животу. Због тога знам да је прави тренутак да кренем даље”, рекла је Мелцерова.

Мелцерова је од 2012. године имала великих проблема са повредом колена, а после годину и по дана одсуства на терен се вратила ове године и играла је на пет турнира.

Коментари / 0

Оставите коментар