Iveta Benešova rekla - Zbogom tenisu!

Češka teniserka Iveta Melcer, ranije poznata pod prezimenom Benešova, objavila je povlačenje iz profesionalnog sporta.

Tenis 15.08.2014 | 17:00
Iveta Benešova rekla - Zbogom tenisu!

31-godišnja Iveta se pre dve godine udala za austrijskog tenisera Jirgena Melcera, pa otuda promena njenog prezimena.

Tokom karijere, ona je najbolji plasman na WTA listi imala u aprilu 2009. godine, kada je bila 25. teniserka sveta. Osvojila je dve WTA titule i četiri ITF u singlu, kao i 14 u dublu, od toga deset sa svojom sunarodnicom Barborom Zahlavovom Stricovom. Međutim, svoj najveći uspeh postigla je trijumfom na Vimbldonu u konkurenciji mešovitih parova sa sadašnjim suprugom pre tri godine.

“Ovo je kraj mog puta kao profesionalne teniserke. Nije bilo lako doneti ovu odluku, jer je tenis moj život još od malena, ali sada je došlo pravo vreme, osećam to. Posle godinu dana neigranja i kontinuiranih problema sa ramenom, nije mi bilo lako, ali sam o ovome razmišljala već neko vreme. Istina je da posle toliko godina teško nalazim odlučnost ili želju da mi tenis bude prioritet u životu. Zbog toga znam da je pravi trenutak da krenem dalje”, rekla je Melcerova.

Melcerova je od 2012. godine imala velikih problema sa povredom kolena, a posle godinu i po dana odsustva na teren se vratila ove godine i igrala je na pet turnira.

Komentari / 0

Ostavite komentar