Потврда из Звезде - Вилијамс је наш!

Маркус Вилијамс је потписао једногодишњи уговор са Звездом, а на позицији плејмејкера заменио је Демаркуса Нелсона, који је отишао у Панатинаикос.

Кошарка 15.08.2014 | 12:15
Потврда из Звезде - Вилијамс је наш!

Амерички кошаркаш је четврто појачање ‘црвено-белих’ овог лета, пошто су на Мали Калемегдан већ стигли Никола Калинић, Немања Дангубић и Маик Цирбес.

Вилијамс ће се екипи прикључити на Златибору за неколико дана.

Вилијамс је рођен 3. децембра 1985. године у Лос Анђелесу, висок је 191 центиметар, а студирао је на Универзитету Јукон. Четири сезоне провео је у НБА лиги играјући за Њу Џерси Нетсе, Голден Стејт Вориорсе и Мемфис Гризлисе.

У најјачој лиги света одиграо је укупно 203 утакмице уз просечан учинак од 5,6 поена и 2,8 асистенција. Занимљиво је да је 2007. био учесник ‘Ол стар’ утакмице најбољих рукија и да је исте године био изабран у други најбољи тим новајлија НБА лиге.

После четири године у НБА лиге био је члан руског Јенисеја, кинеског Нанђинга, Уникахе из Малаге и Локомотиве Кубан. Има двогодишње искуство играња у Евролиги, а са Уникахом и Локомотивом успевао је да се домогне Топ 16 фазе. Прошле сезоне у елитном клупском такмичењу Европе у дресу екипе из Краснодара на 24 утакмице просечно је бележио 7,3 поена, 3,8 асистенција и 2,2 скока по мечу.

Вилијамс добро зна у какву кошаркашку средину долази с обзиром на то да је минуле сезоне био у прилици да игра против Звезде. На отварању евролигашке сезоне у Београду био је убедљиво најбољи играч Локомотиве са 23 поена, 7 скокова и 3 асистенције, а тада је изразио одушевљење атмосфером у “Комбанк арени”.

Коментари / 0

Оставите коментар