Potvrda iz Zvezde - Vilijams je naš!

Markus Vilijams je potpisao jednogodišnji ugovor sa Zvezdom, a na poziciji plejmejkera zamenio je Demarkusa Nelsona, koji je otišao u Panatinaikos.

Košarka 15.08.2014 | 12:15
Potvrda iz Zvezde - Vilijams je naš!

Američki košarkaš je četvrto pojačanje ‘crveno-belih’ ovog leta, pošto su na Mali Kalemegdan već stigli Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić i Maik Cirbes.

Vilijams će se ekipi priključiti na Zlatiboru za nekoliko dana.

Vilijams je rođen 3. decembra 1985. godine u Los Anđelesu, visok je 191 centimetar, a studirao je na Univerzitetu Jukon. Četiri sezone proveo je u NBA ligi igrajući za Nju Džersi Netse, Golden Stejt Voriorse i Memfis Grizlise.

U najjačoj ligi sveta odigrao je ukupno 203 utakmice uz prosečan učinak od 5,6 poena i 2,8 asistencija. Zanimljivo je da je 2007. bio učesnik ‘Ol star’ utakmice najboljih rukija i da je iste godine bio izabran u drugi najbolji tim novajlija NBA lige.

Posle četiri godine u NBA lige bio je član ruskog Jeniseja, kineskog Nanđinga, Unikahe iz Malage i Lokomotive Kuban. Ima dvogodišnje iskustvo igranja u Evroligi, a sa Unikahom i Lokomotivom uspevao je da se domogne Top 16 faze. Prošle sezone u elitnom klupskom takmičenju Evrope u dresu ekipe iz Krasnodara na 24 utakmice prosečno je beležio 7,3 poena, 3,8 asistencija i 2,2 skoka po meču.

Vilijams dobro zna u kakvu košarkašku sredinu dolazi s obzirom na to da je minule sezone bio u prilici da igra protiv Zvezde. Na otvaranju evroligaške sezone u Beogradu bio je ubedljivo najbolji igrač Lokomotive sa 23 poena, 7 skokova i 3 asistencije, a tada je izrazio oduševljenje atmosferom u “Kombank areni”.

Komentari / 0

Ostavite komentar