Хави Гарсија у Зениту!

Шпански фудбалер Хави Гарсија прошао је лекарске прегледе и потписао четворогодишњи уговор са Зенитом из Санкт Петербурга, саопштио је руски клуб.

Фудбал 15.08.2014 | 10:15
Хави Гарсија у Зениту!

Према наводима енглеских медија, досадашњи клуб Гарсије, Манчестер сити, за трансфер Шпанца инкасирао је 13 милиона фунти.

Овај 27-годишњи везни фудблаер је пре две године дошао у Манчестер сити, с којим је освојио енглеску Премијер лигу и Лига куп, а у Зениту ће му један од првих задатака бити да помогне новим саиграчима да изборе пласман у Лигу шампиона.

Шпански дефанзивни везиста каријеру је почео у Реал Мадриду, а пре доласка у Русију играо је и за Осасуну, Бенфику и већ поменути Манчестер сити. Наступао је за све јуниорске селекције Шпаније од У16 до У21 нивоа, а за сениорску селекцију своје земље играо је два пута. Манчестер сити ће скоро повратити новац уложен у довођење Хавија Гарсија, с обзиром да су га "Грађани" Бенфики платили 15.8 милиона фунти.

Зенит ће се наредне недеље у плеј-офу за Лигу шампиона састати с белгијским Стандардом из Лијежа.

Гарсија је друго велико појачање Зенита у овом прелазном року. Пре њега у руску екипу дошао је дефанзивац Езекјел Гарај, који је са Гарсијом био саиграч у Бенфики..

Коментари / 0

Оставите коментар