Havi Garsija u Zenitu!

Španski fudbaler Havi Garsija prošao je lekarske preglede i potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga, saopštio je ruski klub.

Fudbal 15.08.2014 | 10:15
Havi Garsija u Zenitu!

Prema navodima engleskih medija, dosadašnji klub Garsije, Mančester siti, za transfer Španca inkasirao je 13 miliona funti.

Ovaj 27-godišnji vezni fudblaer je pre dve godine došao u Mančester siti, s kojim je osvojio englesku Premijer ligu i Liga kup, a u Zenitu će mu jedan od prvih zadataka biti da pomogne novim saigračima da izbore plasman u Ligu šampiona.

Španski defanzivni vezista karijeru je počeo u Real Madridu, a pre dolaska u Rusiju igrao je i za Osasunu, Benfiku i već pomenuti Mančester siti. Nastupao je za sve juniorske selekcije Španije od U16 do U21 nivoa, a za seniorsku selekciju svoje zemlje igrao je dva puta. Mančester siti će skoro povratiti novac uložen u dovođenje Havija Garsija, s obzirom da su ga "Građani" Benfiki platili 15.8 miliona funti.

Zenit će se naredne nedelje u plej-ofu za Ligu šampiona sastati s belgijskim Standardom iz Liježa.

Garsija je drugo veliko pojačanje Zenita u ovom prelaznom roku. Pre njega u rusku ekipu došao je defanzivac Ezekjel Garaj, koji je sa Garsijom bio saigrač u Benfiki..

Komentari / 0

Ostavite komentar