Лоше суђење ФИФА плаћа милијарду евра!

Колумбијски адвокат Аурелио Хименес тужиће ФИФА за милијарду евра због “моралне штете“ која му је нанета лошим суђењем на Светском првенству у Бразилу.

Фудбал 15.08.2014 | 10:00
Лоше суђење ФИФА плаћа милијарду евра!

Хименес наводи да га је нарочито потресао четвртфинални меч између Бразила и Колумбије када је одвезен у болницу са срчаним проблемима.

На том мечу судија Карлос Веласко Карбаљо пропустио је да санкционише бројне грубе стартове на Хамесу Родригесу, а утисак је да је код пенала голман Бразила Жулио Сезар требало да добије и црвени картон.

На том мечу судија није казнио ни Сунигу, који је коленом ударио Нејмара у леђа, после чега је бразилски нападач завршио СП.

“Осећао сам се веома лоше, срце ми се сломило, срчани ритам био ми је поремећен и рођаци су ме одвели у ургентни центар. Био сам окружен унуцима који су плакали“, изјавио је 74-годишњи Хименес.

Такође, адвокат каже да има “доказе за погрешно поступање“ који укључују “сведочења фудбалских звезда попут Пелеа, Марадоне, Оспине, Хамеса Родригеса, као и интернационалних судија који су испитали снимак меча“.

Хименес наглашава да је било и других лоших одлука, као што је поништени гол Јепеса.

“Решио сам да тужим ФИФА у правном систему Колумбије јер је на СП било много грешака судија које су оштетиле тимове многих земаља, укључујући и Колумбију“.

Адвоакт је закључио рекавши да ће, у случају да победи, новац од одштете уплатити у хуманитарне сврхе за помоћ деци у Колумбији.

Коментари / 0

Оставите коментар