Loše suđenje FIFA plaća milijardu evra!

Kolumbijski advokat Aurelio Himenes tužiće FIFA za milijardu evra zbog “moralne štete“ koja mu je naneta lošim suđenjem na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Fudbal 15.08.2014 | 10:00
Loše suđenje FIFA plaća milijardu evra!

Himenes navodi da ga je naročito potresao četvrtfinalni meč između Brazila i Kolumbije kada je odvezen u bolnicu sa srčanim problemima.

Na tom meču sudija Karlos Velasko Karbaljo propustio je da sankcioniše brojne grube startove na Hamesu Rodrigesu, a utisak je da je kod penala golman Brazila Žulio Sezar trebalo da dobije i crveni karton.

Na tom meču sudija nije kaznio ni Sunigu, koji je kolenom udario Nejmara u leđa, posle čega je brazilski napadač završio SP.

“Osećao sam se veoma loše, srce mi se slomilo, srčani ritam bio mi je poremećen i rođaci su me odveli u urgentni centar. Bio sam okružen unucima koji su plakali“, izjavio je 74-godišnji Himenes.

Takođe, advokat kaže da ima “dokaze za pogrešno postupanje“ koji uključuju “svedočenja fudbalskih zvezda poput Pelea, Maradone, Ospine, Hamesa Rodrigesa, kao i internacionalnih sudija koji su ispitali snimak meča“.

Himenes naglašava da je bilo i drugih loših odluka, kao što je poništeni gol Jepesa.

“Rešio sam da tužim FIFA u pravnom sistemu Kolumbije jer je na SP bilo mnogo grešaka sudija koje su oštetile timove mnogih zemalja, uključujući i Kolumbiju“.

Advoakt je zaključio rekavši da će, u slučaju da pobedi, novac od odštete uplatiti u humanitarne svrhe za pomoć deci u Kolumbiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar