Судови немају евиденцију о прислушкивању!

Окружни суд у Бањалуци и Основни суд у Бањалуци не воде евиденцију о издатим наредбама за прислушкивање.

Република Српска 14.08.2014 | 19:34
Судови немају евиденцију о прислушкивању!

То су из ова два суда потврдили 2012 године. И из једног и из другог суда су писмено, документи су у посједу БН ТВ, потврдили да немају обавезу да воде евиденцију о издатим налозима са прислушкивање лица у Републици Српској.

То значи, појашњава извор БН ТВ, да судије немају никакву одговорност када издају налоге за прислушкивање. То највјероватније значи и да лице које је у одређеном периоду по налогу суда прислушкивану никада не буде обавјештено да је прислушкивано када прислушкивање престане.

Спознаја да судови не воде евиденцију о издатим налозима и наредбама о престанку прислушкивања шокантна је, тврди посланик НДП-а у Народној скупштини, Драган Чавић.

Ако судови не воде евиденцију утолико је отежан посао и члановима Одбора за безбједност тврди члан одбора, Ненад Стевандић. Стевандић тврди читав систем је апсолутно недемократски.

БН ТВ су недавно из Агенције за заштиту личних података БиХ потврдили да не могу да добију документацију везану за пресретнуте разговоре.

Постаје јасније зашто, ако се зна да бар званично судови не воде евиденцију.


(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Да, прислушкивани смо.

14.08.2014 17:19

Само све растјерати. Нека иду к'о фол чувати овце. (Овце ће уствари чувати њих тако да ће бити збринути.) Одлично све објашњено од стране Стевандића. Хаос је оно што они стварају овдје годинама. У томе су збиља експерти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

14.08.2014 17:22

Па људи ста се у овој држави све ради, зна ли ико како је то у свијету регулисано,

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

14.08.2014 17:53

У томе и јесте квака незаконитог праћења и слушања јер ако је инспектор добрих односа са тужиоцем овај ће му дати усмену сагласност да копа ради слуша прати а касније ће то потврдити у писменој форми.Проблем је што се злоупотребљава вријеме и период праћења и слушања јер то може да траје мјесецима и годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Слободан

15.08.2014 17:18

Наравно да се зна али тамо где ти Кадија не тузи и не суди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Капициц

17.08.2014 10:06

Има њих који имају опрему и знам да незаконито прислушкују телефоне,као што је Бонд агенција из Бања Луке.У том предузећу могу да опстану само увлакачи

ОДГОВОРИТЕ