Sudovi nemaju evidenciju o prisluškivanju!

Okružni sud u Banjaluci i Osnovni sud u Banjaluci ne vode evidenciju o izdatim naredbama za prisluškivanje.

Republika Srpska 14.08.2014 | 19:34
Sudovi nemaju evidenciju o prisluškivanju!

To su iz ova dva suda potvrdili 2012 godine. I iz jednog i iz drugog suda su pismeno, dokumenti su u posjedu BN TV, potvrdili da nemaju obavezu da vode evidenciju o izdatim nalozima sa prisluškivanje lica u Republici Srpskoj.

To znači, pojašnjava izvor BN TV, da sudije nemaju nikakvu odgovornost kada izdaju naloge za prisluškivanje. To najvjerovatnije znači i da lice koje je u određenom periodu po nalogu suda prisluškivanu nikada ne bude obavješteno da je prisluškivano kada prisluškivanje prestane.

Spoznaja da sudovi ne vode evidenciju o izdatim nalozima i naredbama o prestanku prisluškivanja šokantna je, tvrdi poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini, Dragan Čavić.

Ako sudovi ne vode evidenciju utoliko je otežan posao i članovima Odbora za bezbjednost tvrdi član odbora, Nenad Stevandić. Stevandić tvrdi čitav sistem je apsolutno nedemokratski.

BN TV su nedavno iz Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH potvrdili da ne mogu da dobiju dokumentaciju vezanu za presretnute razgovore.

Postaje jasnije zašto, ako se zna da bar zvanično sudovi ne vode evidenciju.


(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Da, prisluškivani smo.

14.08.2014 17:19

Samo sve rastjerati. Neka idu k'o fol čuvati ovce. (Ovce će ustvari čuvati njih tako da će biti zbrinuti.) Odlično sve objašnjeno od strane Stevandića. Haos je ono što oni stvaraju ovdje godinama. U tome su zbilja eksperti.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

14.08.2014 17:22

Pa ljudi sta se u ovoj državi sve radi, zna li iko kako je to u svijetu regulisano,

ODGOVORITE
Name

svedok

14.08.2014 17:53

U tome i jeste kvaka nezakonitog praćenja i slušanja jer ako je inspektor dobrih odnosa sa tužiocem ovaj će mu dati usmenu saglasnost da kopa radi sluša prati a kasnije će to potvrditi u pismenoj formi.Problem je što se zloupotrebljava vrijeme i period praćenja i slušanja jer to može da traje mjesecima i godinama.

ODGOVORITE
Name

re Slobodan

15.08.2014 17:18

Naravno da se zna ali tamo gde ti Kadija ne tuzi i ne sudi.

ODGOVORITE
Name

Jovo Kapicic

17.08.2014 10:06

Ima njih koji imaju opremu i znam da nezakonito prisluškuju telefone,kao što je Bond agencija iz Banja Luke.U tom preduzeću mogu da opstanu samo uvlakači

ODGOVORITE