"Власт се сјети села само пред изборе"

Кандидат Савеза за промјене за предсједника РС на предстојећим изборима Огњен Тадић  и предсједник Удружења “Повратак селу” Милош Максимовић потписали су Споразум о подршци.

Република Српска 14.08.2014 | 15:31
"Власт се сјети села само пред изборе"

-Села одумиру, а власт ништа не чини да то спријечи. Институције РС морају се више бавити проблемима руралних средина и рјешавати их на системски начин, рекао је Тадић након потписивања споразума.

-Незадовољни смо односом актуелне власти према селу. Оно нема никакву  перспективу. Остављено је да одумре и нестане. Сјете га се само пред изборе због гласова и све остане на “слатко”изговореним ријечима без икаква дјела, каже предсједник Удружења “Повратак селу” Милош Максимовић.

-Посебно је забрињавајуће то што млади човјек не види своју будућност на селу и одмах након школовања жели побјећи из руралне средине, указује дугогодишњи просвјетни радник Синиша Радановић.

-Стање на селу најреалније оцртава и читаву ситуацију у РС, каже кандидат Савеза  за промјене за предсједника РС Огњен Тадић.

Он сматра да тај тренд  одлива становништва пријети и највећим урбаним срединама у Српској: Бањалуци и Бијељини, што потврђују и подаци о попису становништва у тим градовима.

Будућа власт мора стимулисати пољопривредну производњу, те системски се базирати на развој ресурса и потенцијала, констатовао је Тадић.

БН ТВ

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxx

14.08.2014 13:41

па градове су опустосили фабрике распродали па сада бих да и сељаке унисте нема висе лопови ста да краду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.08.2014 14:31

Коначно да неко дугорочније размишља о селу. Само напријед Огњене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.08.2014 14:46

Па наравно да им је циљ да унисте село инаце ко би им се уселио у оне силне станове од лопова, Станковица, ГП Крајине. мислим Ланацо Милин је поцео да прави зграде тј. да пере Милине паре... итд. Цист примјер прања пара је нова зграда код зеленог моста! Нису ни смјели онако близу Врбаса да граде. намјерно преплатили све (земљу и градњу) па касније це да потоне у Врбас и ето цистих пара од осигурања. Из прве руке знам да је превара од поцетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.08.2014 17:47

Миле ста да стави у дзеп на селу, суму су вец исјекли зато их боли уво за селом

ОДГОВОРИТЕ