"Vlast se sjeti sela samo pred izbore"

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS na predstojećim izborima Ognjen Tadić  i predsjednik Udruženja “Povratak selu” Miloš Maksimović potpisali su Sporazum o podršci.

Republika Srpska 14.08.2014 | 15:31
"Vlast se sjeti sela samo pred izbore"

-Sela odumiru, a vlast ništa ne čini da to spriječi. Institucije RS moraju se više baviti problemima ruralnih sredina i rješavati ih na sistemski način, rekao je Tadić nakon potpisivanja sporazuma.

-Nezadovoljni smo odnosom aktuelne vlasti prema selu. Ono nema nikakvu  perspektivu. Ostavljeno je da odumre i nestane. Sjete ga se samo pred izbore zbog glasova i sve ostane na “slatko”izgovorenim riječima bez ikakva djela, kaže predsjednik Udruženja “Povratak selu” Miloš Maksimović.

-Posebno je zabrinjavajuće to što mladi čovjek ne vidi svoju budućnost na selu i odmah nakon školovanja želi pobjeći iz ruralne sredine, ukazuje dugogodišnji prosvjetni radnik Siniša Radanović.

-Stanje na selu najrealnije ocrtava i čitavu situaciju u RS, kaže kandidat Saveza  za promjene za predsjednika RS Ognjen Tadić.

On smatra da taj trend  odliva stanovništva prijeti i najvećim urbanim sredinama u Srpskoj: Banjaluci i Bijeljini, što potvrđuju i podaci o popisu stanovništva u tim gradovima.

Buduća vlast mora stimulisati poljoprivrednu proizvodnju, te sistemski se bazirati na razvoj resursa i potencijala, konstatovao je Tadić.

BN TV

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxx

14.08.2014 13:41

pa gradove su opustosili fabrike rasprodali pa sada bih da i seljake uniste nema vise lopovi sta da kradu

ODGOVORITE
Name

Milan

14.08.2014 14:31

Konačno da neko dugoročnije razmišlja o selu. Samo naprijed Ognjene.

ODGOVORITE
Name

Ja

14.08.2014 14:46

Pa naravno da im je cilj da uniste selo inace ko bi im se uselio u one silne stanove od lopova, Stankovica, GP Krajine. mislim Lanaco Milin je poceo da pravi zgrade tj. da pere Miline pare... itd. Cist primjer pranja para je nova zgrada kod zelenog mosta! Nisu ni smjeli onako blizu Vrbasa da grade. namjerno preplatili sve (zemlju i gradnju) pa kasnije ce da potone u Vrbas i eto cistih para od osiguranja. Iz prve ruke znam da je prevara od pocetka.

ODGOVORITE
Name

Md

14.08.2014 17:47

Mile sta da stavi u dzep na selu, sumu su vec isjekli zato ih boli uvo za selom

ODGOVORITE