Реал Мадрид - 'Ваистину Галактикоси'!

Екипа коју је Карло Анћелоти извео на терен за меч са Севиљом наводно је најскупља стартна постава у историји фудбала.

Фудбал 14.08.2014 | 19:45
Реал Мадрид - 'Ваистину Галактикоси'!

Није увек захвално бавити се бројкама од трансфера, пре свега јер се оне често крију од очију јавности, али овакав податак једноставно не може да се превиди – Реалова стартна постава у мечу са Севиљом у борби за европски Суперкуп у Кардифу коштала је 458,5 милиона евра што је чини најскупљом у историји фудбала!!!

Наравно, најскупљи је Кристијано Роналдо са обештећењем од 94 милиона евра колико је Краљевски клуб платио Манчестер јунајтеду за долазак Португалца, одмах ту су и Герет Бејл (91), Хамес Родригез (80), па Лука Модрић (42), Карим Бензема (41), а нешто испод Пепе (30), Фабио Коентрао (30), Серхио Рамос (27), Тони Крос (25) и, ако не рачунамо Икера Касиљаса који је стигао из сопственог омладинског погодан, убедљиво најјефтинији Данијел Карвахал (6,5)

Сабирајући ове суме долазимо до бројке од 466,5 милиона евра, али појединачно је врло тешко бити тачан у децималу јер трансфери често зависе од премија. Међутим, угледни сајт Спортинг Интелиџенс тврди да је тачна вредност екипе Карла Анћелотија (или бар њеног већег дела) 364 милиона фунти, односно поменутих 458,5 милиона евра.

Сигурно је само – паклено скупа екипа, сасвим могуће и најскупља, мада је то тешко тврдити са стопроцентном сигурношћу. Уосталом, битније је питање да ли је Реалов тим – најбољи на свету? Тај одговор добићемо у наредној сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар