Real Madrid - 'Vaistinu Galaktikosi'!

Ekipa koju je Karlo Anćeloti izveo na teren za meč sa Seviljom navodno je najskuplja startna postava u istoriji fudbala.

Fudbal 14.08.2014 | 19:45
Real Madrid - 'Vaistinu Galaktikosi'!

Nije uvek zahvalno baviti se brojkama od transfera, pre svega jer se one često kriju od očiju javnosti, ali ovakav podatak jednostavno ne može da se previdi – Realova startna postava u meču sa Seviljom u borbi za evropski Superkup u Kardifu koštala je 458,5 miliona evra što je čini najskupljom u istoriji fudbala!!!

Naravno, najskuplji je Kristijano Ronaldo sa obeštećenjem od 94 miliona evra koliko je Kraljevski klub platio Mančester junajtedu za dolazak Portugalca, odmah tu su i Geret Bejl (91), Hames Rodrigez (80), pa Luka Modrić (42), Karim Benzema (41), a nešto ispod Pepe (30), Fabio Koentrao (30), Serhio Ramos (27), Toni Kros (25) i, ako ne računamo Ikera Kasiljasa koji je stigao iz sopstvenog omladinskog pogodan, ubedljivo najjeftiniji Danijel Karvahal (6,5)

Sabirajući ove sume dolazimo do brojke od 466,5 miliona evra, ali pojedinačno je vrlo teško biti tačan u decimalu jer transferi često zavise od premija. Međutim, ugledni sajt Sporting Intelidžens tvrdi da je tačna vrednost ekipe Karla Anćelotija (ili bar njenog većeg dela) 364 miliona funti, odnosno pomenutih 458,5 miliona evra.

Sigurno je samo – pakleno skupa ekipa, sasvim moguće i najskuplja, mada je to teško tvrditi sa stoprocentnom sigurnošću. Uostalom, bitnije je pitanje da li je Realov tim – najbolji na svetu? Taj odgovor dobićemo u narednoj sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar