Ко је први голман Челсија?!

Иако се чини да је Тибо Куртоа добио предност у односу на Петра Чеха, тренер Плаваца делује тајанствено.

Фудбал 14.08.2014 | 19:00
Ко је први голман Челсија?!

Тибо Куртоа – Петр Чех 1:0. Чини се да су вишенедељна нагађања ко ће бити први голман Челсија у новој сезони завршена и да је млади Белгијанац добио предност у односу на дугогодишњег чувара мреже Плаваца.

Бар се такав утисак стекао на основу генералне пробе пред почетак Премијер лиге, јер је Куртоа бранио 90 минута у тест мечу са Реал Сосиједадом (2:0), док је Чех све време седео на клупи. Никог не би требало да изненади уколико иста слика буде виђена у понедељак, кад реновиран тим Плавац у првом колу првенства буде гостовао Барнлију.

Додуше, менаџер Жозе Мурињо би још мало да држи тензију.
„Знам ко је мој први избор, али играчи не. Кад ћу им то саопштити? У недељу“, хладнокрвно је одговорио тренер Челсија на једно од приоритетних питања у сусрет новој сезони.

Требало би да су ствари очигледне, јер је тешко очекивати да вам на тако важној позицији у тиму један голман брани само шест дана пред почетак првенства, а онда га замени други. Мада, Мурињо и за то има објашњење.
„Одлучио сам да Куртоа брани све време јер је био повређен и није био на голу минулог викенда. Откако се вратио из Атлетика био на на терену свега 45 минута против Ведера. Чињеница да је против Сосиједада бранио 90 минута не значи да ће сигурно почети меч са Барнлијем“, рекао је Мурињо.

Ако Куртоа стварно остане његов први избор, шта ли ће на све рећи легендарни Петр Чех, који је 161 пут у Премијер лиги сачувао мрежу мирном.

Коментари / 0

Оставите коментар