Ko je prvi golman Čelsija?!

Iako se čini da je Tibo Kurtoa dobio prednost u odnosu na Petra Čeha, trener Plavaca deluje tajanstveno.

Fudbal 14.08.2014 | 19:00
Ko je prvi golman Čelsija?!

Tibo Kurtoa – Petr Čeh 1:0. Čini se da su višenedeljna nagađanja ko će biti prvi golman Čelsija u novoj sezoni završena i da je mladi Belgijanac dobio prednost u odnosu na dugogodišnjeg čuvara mreže Plavaca.

Bar se takav utisak stekao na osnovu generalne probe pred početak Premijer lige, jer je Kurtoa branio 90 minuta u test meču sa Real Sosijedadom (2:0), dok je Čeh sve vreme sedeo na klupi. Nikog ne bi trebalo da iznenadi ukoliko ista slika bude viđena u ponedeljak, kad renoviran tim Plavac u prvom kolu prvenstva bude gostovao Barnliju.

Doduše, menadžer Žoze Murinjo bi još malo da drži tenziju.
„Znam ko je moj prvi izbor, ali igrači ne. Kad ću im to saopštiti? U nedelju“, hladnokrvno je odgovorio trener Čelsija na jedno od prioritetnih pitanja u susret novoj sezoni.

Trebalo bi da su stvari očigledne, jer je teško očekivati da vam na tako važnoj poziciji u timu jedan golman brani samo šest dana pred početak prvenstva, a onda ga zameni drugi. Mada, Murinjo i za to ima objašnjenje.
„Odlučio sam da Kurtoa brani sve vreme jer je bio povređen i nije bio na golu minulog vikenda. Otkako se vratio iz Atletika bio na na terenu svega 45 minuta protiv Vedera. Činjenica da je protiv Sosijedada branio 90 minuta ne znači da će sigurno početi meč sa Barnlijem“, rekao je Murinjo.

Ako Kurtoa stvarno ostane njegov prvi izbor, šta li će na sve reći legendarni Petr Čeh, koji je 161 put u Premijer ligi sačuvao mrežu mirnom.

Komentari / 0

Ostavite komentar