Реал стигао Барсу по трофејима!

Победом над Севиљом у борби за трофеј европског Суперкупа Краљевски клуб изједначио досадашњи рекорд омражених ривала из Каталоније.

Фудбал 14.08.2014 | 18:45
Реал стигао Барсу по трофејима!

Навијачима Реала победа над Севиљом сигурно није значила колико лисабонски тријумф над Атлетиком за освајање "десиме" (10. титуле првака Европе), али испоставило се да и подвиг у борби за трофеј европског Суперкупа има додатну тежину. Јер, Краљевски клуб је по броју освојених трофеја поново поравнат са омраженим ривалима из Барселоне. И једни и други тренутно су на коти 78 с тим да би било право чудо када би тако остало и по завршетку ове сезоне.

Па да се пребројимо…

Реал има 32. титуле у Примери, 19 у Купу краља, још девет у националном Суперкупу, плус 10 наслова најбољег у Европи, два европска Суперкупа, два пехара из Купа УЕФА, три пута је био најбољи у Интерконтиненталном купу и једном освојио шпански Лига куп… Импресивно нема шта. Уосталом, ФИФА је Реал прогласила најбољим клубом 20. века.

Али, последњих деценију и кусур присуствовали смо правој жетви трофеја на истоку земље… Барселона је под диригентском палицом Пепа Гвардиоле тако прво стигла, а потом на кратко и престигла Реал са две титуле првака света, четири у Европи, четири трофеја УЕФА Суперкупа, четири у бившем Купу победника Купова, још три у Купу сајамских градова и онда у домаћим такмичењима - 22. титуле у првенству, 26 у Купу краља, 11 у Суперкупу и један у Лига купу!

Без дилеме – гиганти у правом смислу те речи!

Само као додатан доказ, Реал је свој први трофеј освојио пре 109 година – 18. априла 1905. Краљевски клуб је у финалу Купа краља савладао Атлетик Билбао са 1:0. Потом су признања стизала као на траци, а тренутно је за њихово уношење у трофејну витрину задужен Карло Анћелоти.

Италијански стратег је за само 14 месеци на клупи стадиона "Сантјаго Бернабеу" освојио Куп краља, Лигу шампиона и сада европски Суперкуп, па се по броју титула изједначио са Луисом Карниљијом, својим претходником Жозеом Мурињом и – Миљаном Миљанићем!

Коментари / 0

Оставите коментар