Real stigao Barsu po trofejima!

Pobedom nad Seviljom u borbi za trofej evropskog Superkupa Kraljevski klub izjednačio dosadašnji rekord omraženih rivala iz Katalonije.

Fudbal 14.08.2014 | 18:45
Real stigao Barsu po trofejima!

Navijačima Reala pobeda nad Seviljom sigurno nije značila koliko lisabonski trijumf nad Atletikom za osvajanje "desime" (10. titule prvaka Evrope), ali ispostavilo se da i podvig u borbi za trofej evropskog Superkupa ima dodatnu težinu. Jer, Kraljevski klub je po broju osvojenih trofeja ponovo poravnat sa omraženim rivalima iz Barselone. I jedni i drugi trenutno su na koti 78 s tim da bi bilo pravo čudo kada bi tako ostalo i po završetku ove sezone.

Pa da se prebrojimo…

Real ima 32. titule u Primeri, 19 u Kupu kralja, još devet u nacionalnom Superkupu, plus 10 naslova najboljeg u Evropi, dva evropska Superkupa, dva pehara iz Kupa UEFA, tri puta je bio najbolji u Interkontinentalnom kupu i jednom osvojio španski Liga kup… Impresivno nema šta. Uostalom, FIFA je Real proglasila najboljim klubom 20. veka.

Ali, poslednjih deceniju i kusur prisustvovali smo pravoj žetvi trofeja na istoku zemlje… Barselona je pod dirigentskom palicom Pepa Gvardiole tako prvo stigla, a potom na kratko i prestigla Real sa dve titule prvaka sveta, četiri u Evropi, četiri trofeja UEFA Superkupa, četiri u bivšem Kupu pobednika Kupova, još tri u Kupu sajamskih gradova i onda u domaćim takmičenjima - 22. titule u prvenstvu, 26 u Kupu kralja, 11 u Superkupu i jedan u Liga kupu!

Bez dileme – giganti u pravom smislu te reči!

Samo kao dodatan dokaz, Real je svoj prvi trofej osvojio pre 109 godina – 18. aprila 1905. Kraljevski klub je u finalu Kupa kralja savladao Atletik Bilbao sa 1:0. Potom su priznanja stizala kao na traci, a trenutno je za njihovo unošenje u trofejnu vitrinu zadužen Karlo Anćeloti.

Italijanski strateg je za samo 14 meseci na klupi stadiona "Santjago Bernabeu" osvojio Kup kralja, Ligu šampiona i sada evropski Superkup, pa se po broju titula izjednačio sa Luisom Karniljijom, svojim prethodnikom Žozeom Murinjom i – Miljanom Miljanićem!

Komentari / 0

Ostavite komentar