Михајловића за селектора Италије!

Председник Сампдорије предаже Србина за наследника Пранделија иако би га радо задржао у клубу у наредних 10 година.

Фудбал 14.08.2014 | 16:30
Михајловића за селектора Италије!

Иако се није прославио на селекторској функцији у репрезентацији Србије, Синишу Михајловића би неки у Италији радо видели на клупи њихове репрезентације. Конкретно, председник Сампдорије Масимо Фереро је предложио српског стручњака за наследника Ћезареа Пранделија на клупи Азура.
„Манћини и Конте су велика имена, али мислим да би и Михајловић био добро решење. Али, ово не говорим зато што хоћу да га се решим из Сампдорије. Штавише, желим да га задржим у клубу у наредних 10 година“, рекао је Фереро.

Међутим, једно су жеље Ферера, а друго реалност на Чизми... До сада су Антонио Конте и Роберто Манћини важили за највеће кандидате да седну на упражњену клупу Азура, али данас италијанска штампа спекулише да је Алберто Закерони искочио у први план.

После данашњег избора Клаудија Тавекија на место првог човека ФС Италије, шансе Роберта Манћинија су сведене на минимум. Наиме, председник Лација Клаудио Лотито који је лобирао за Тавекија и који ће у будућности сигурно имати јак утицај на рад италијанске куће фудбала ће спустити рампу Манћинију. Њихово непријатељство датира још из времена када је Манћини напустио тренерску клупу у Лацију и посавђао се са Лотитом. Сада је Лотито решио да му се освети...

Што се Контеа тиче, он је нереална опција из два разлога. Прво због тога што је прескуп. ФС Италије нуди селектору уговор максималне вредности од 1.700.000 евра годипње, што је далеко мање од онога што тражи Конте. Други разлог је спортски мотив. Конте жели да ради у клупском фудбалу и чека евентуалну понуду Пари Сен Жермена који се раније доводио у везу са његовим именом.

Коментари / 0

Оставите коментар