Mihajlovića za selektora Italije!

Predsednik Sampdorije predaže Srbina za naslednika Prandelija iako bi ga rado zadržao u klubu u narednih 10 godina.

Fudbal 14.08.2014 | 16:30
Mihajlovića za selektora Italije!

Iako se nije proslavio na selektorskoj funkciji u reprezentaciji Srbije, Sinišu Mihajlovića bi neki u Italiji rado videli na klupi njihove reprezentacije. Konkretno, predsednik Sampdorije Masimo Ferero je predložio srpskog stručnjaka za naslednika Ćezarea Prandelija na klupi Azura.
„Manćini i Konte su velika imena, ali mislim da bi i Mihajlović bio dobro rešenje. Ali, ovo ne govorim zato što hoću da ga se rešim iz Sampdorije. Štaviše, želim da ga zadržim u klubu u narednih 10 godina“, rekao je Ferero.

Međutim, jedno su želje Ferera, a drugo realnost na Čizmi... Do sada su Antonio Konte i Roberto Manćini važili za najveće kandidate da sednu na upražnjenu klupu Azura, ali danas italijanska štampa spekuliše da je Alberto Zakeroni iskočio u prvi plan.

Posle današnjeg izbora Klaudija Tavekija na mesto prvog čoveka FS Italije, šanse Roberta Manćinija su svedene na minimum. Naime, predsednik Lacija Klaudio Lotito koji je lobirao za Tavekija i koji će u budućnosti sigurno imati jak uticaj na rad italijanske kuće fudbala će spustiti rampu Manćiniju. Njihovo neprijateljstvo datira još iz vremena kada je Manćini napustio trenersku klupu u Laciju i posavđao se sa Lotitom. Sada je Lotito rešio da mu se osveti...

Što se Kontea tiče, on je nerealna opcija iz dva razloga. Prvo zbog toga što je preskup. FS Italije nudi selektoru ugovor maksimalne vrednosti od 1.700.000 evra godipnje, što je daleko manje od onoga što traži Konte. Drugi razlog je sportski motiv. Konte želi da radi u klupskom fudbalu i čeka eventualnu ponudu Pari Sen Žermena koji se ranije dovodio u vezu sa njegovim imenom.

Komentari / 0

Ostavite komentar