10 играча који ће обележити финиш прелазног рока!

Јаче карте су већ подељене, остало је још само неколико доступних асова на фудбалској пијаци.

Фудбал 14.08.2014 | 16:00
10 играча који ће обележити финиш прелазног рока!

Још 20 дана нас дели од спуштања завесе на прелазни рок у најјачим европским лигама. Пијаца улази у онај фамозни финиш иако се чини да су најзанимљиви трансфери већ обављени. Већина најјачих европских клубова је одрадили главни део посла, с изузетком Манчестер Јунајтеда који ће вероватно обележети крај прелазног рока. Међутим, неколико имена ће готово сигурно до краја пијаце уздрмати фудбалску Европу.

Неки од њих су вам вероватно и досадили претходних дана и недеља због константних спекулација, трачева и најава. Али, реч је о сјајаним фудбалерима који ће заиста бити права појачања за своје нове клубове. Ми вам представљамо нашу листу од 10 звезда које ће обележити финиш прелазног рока, а ако смо неког заборавили, ви га додајте у коментарима. Радамел Фалкао, Матс Хумелс, Марко Ројс, Шињи Кагава и још неки фудбалери су се такође помињали овог лета, али према последњим информацијама све је извесније да ће остати у својим актуелним клубовима.

1. Анхел Ди Марија (Реал Мадрид, 60 милиона евра)

Реалов “Анђео” није заслужио овакав третман после свега што је урадио у дресу Мадриђана и репрезентације Аргентине у минулих годину дана. Али, вероватно је Реал Мадрид једини клуб на свету који може себи да дозволи такав луксуз да прецрта Ди Марију. Аргентинац је вишак после доласка Хамеса Родригеза, а Реал не жели да му повећа плату са актуелних 3,5 милиона евра по сезони. ПСЖ је словио као главни кандидат за његово довођење, али је финансијски фер-плеј био непремостива препрека. Манчестер Јунајтед је једини клуб у Европи који може да доведе Ди Марију, али је питање колико су спремни новца да издвоје за ту мисију. Реал тражи 60 милиона евра, Јунајтеду на руку иде чињеница да Мадриђанима откуцава сат и да био могли да спусте цену. Ипак, и у Реалу су свесни да је играч типа Ди Марије недопходан чети Луја ван Гала. Монако је последња опција за Ди Марију. Видећемо шта ће Ђаволи урадити да доведу Анђела.

2. Артуро Видал (Јувентус, 55 милиона евра)

Још један фудбалер чија судбина је у рукама Манчестер Јунајтеда. Оног тренутка када је Антонио Конте напустио Јувентус било је јасно да га је клуб издао и прекршио обећање да неће продати Видала или Погбу. Избор је очигледно пао на Видала. Реал је у почетку показивао интерес, али је на крају Јунајтед остао једини озбиљан кандидат. Цела прича би могла да буде готова у наредних пар дана. Видалов агент Фелицијевич је већ постигао договор са Енглезима око уговора вредног осам милиона евра по сезони. Сада је остало да Манчестер Јунајтед упути конкретну понуду Старој дами. Италијани неће ићи испод 55 милиона евра, а Јунајтед изгледа као вољан да то плати. Ствар мора да се убрза како би Ван Гал што пре добио неопходно појачање у везном реду на почетку сезоне, а Јувентусу би остало довољно времена да ангажује замену.

3. Хуан Квадрадо (Фиорентина, 40 милиона евра)

И опет све зависи од Манчестер Јунајтеда. Ван Гал каже да су му потребни бочни играчи (дакле, у множини!) што може да значи да су и Ди Марија и Квадрадо у игри. Колумбијац би се идеално уклопио у Ван Галове замисли у 3-5-2 и 4-3-3 системима, а једина препрека Енглезима је интерес Барселоне. Каталонци имају потпуно другачији план са Квадрадом и желе да га претворе у наследника исцеђеног Данија Алвеса. Квадрадо би се радије преселио у Шпанију него на Острво и већ је саопштио Фиорентини да жели да иде. Италијани су немоћни и остаје им да прихвате понуду од 40 милиона евра.

4. Мехди Бенатија (Рома, 40 милиона евра)

Звучи мало нереално, али Манчестер Јунајтед је у игри и за овог играча. Рома жели да задржи Мароканца, али он тражи дупло већу плату. Манчестер Сити је одустао када је ангажовао Мангалу, а у игру су остали Јунајтед и Челси. Плавци делују за нијансу озбиљнији у намери да доведу Бенатију, јер Мурињу постаје све јасније да му је још један штопер неопходан за комплетирање Дрим тима. Досадашње понуде су ишле око 30 милиона, а Рома ће бити присиљена да потпише капитулацију ако са Острва стигне предлог вредан 40 милиона евра.

5. Дејли Блинд (Ајакс, 24 милиона евра)

Дечко који је оставио сјајан утисак на претходном Мундијалу је предмет још једног рата Манчестер Јунајтеда и Барселоне. Ајаксов директор Ричард Вичге је признао да ће клуб тешко сачувати Блинда и поменуо да би био логичан след догађаја да Ван Гал и Блинд наставе сарадњу из репрезентације. Барса је такође показивала озбиљан интерес, али већ је довела Вермалена и Матјеа, па се сада чини да им Холанђанин и није неопходан. Међутим, реч је о универзалцу који може да игра на више позиција и Ван Гал то најбоље зна. Био би јефтинија варијанта од Видала или Ди Марије.

6. Алесио Ћерћи (Торино, 20 милиона евра)

Тешко ће Торино успети да задржи свог најбољег играча. Поготово што ни цена од 20 милиона евра није довољно јак осигурач. Монако и Атлетико Мадрид то могу да плате, Милан не може али је “најдосаднији” у намери да пронађе неки други модел. У Монаку би био замена за Хамеса Родригеза, Атлетико бира између њега, Љајића и Пастореа (пошто Ширле и Ројс ипак нису реалне варијанте), али у Милану би био највеће појачање и вероватно главни играч тима у наредној сезони.

7. Чичарито Ернандес (Манчестер Јунајтед, 15 милиона евра)

Коначно и неки јак “излазак” са Олд Трафорда. Иако је своју минутажу увек користио на најбољи начин, Мексиканац није у плановима Луја ван Гала и налази се у групи играча који могу да напусте клуб. Много је клубова који жели Чичарита. Атлетико Мадрид делује као најозбиљнија опција, али сада би земљак Хименез могао да му поквари планове. Интер и Јувентус су такође у игри, али они би да спусте цену од 15 милиона евра, док је играч већ одбио понуду Саутемптона. У некој варијанти је могућ и трансфер у Тотенхем.

8. Даглас Коста (Шахтјор, 35 милиона евра)

Због ситуације у Украјини, а поготово у регији око Доњецка, најбољи играчи Шахтјора су на мети бројних европских великана. Даглас Коста је први међу њима. Арсен Венгер би да га узме на једногодишњу позајмицу, док Монако разматра опцију о куповини Косте и земљака Теишеире у пакету. Проблем је што Шахтјор тражи 65 милиона евра за овај тандем.

9. Рон Влар (Астон Вила, 10 милиона евра)

После сјајних партија на претходном Мундијалу, холандски штопер је драстично себи подигао цену. Ако, Манчестер Јунајтед не успе у намери да доведе Бенатију или у некој лудој варијанти Матса Хумелса, Рон Влар ће бити најбоље решење. Цена од 10 милиона евра је ситница за Црвене ђаволе, а Ван Гал зна шта може да очекује од овог момка. Лацио се нада да то тога ипак неће доћи и да ће успети да убеди Влара да се попут земљака Де Фраја пресели на Олимпику. У игри је и Саутемптон.

10. Данијел Агер (Ливерпул, 15 милиона евра)

Дуго је Барселона важила као најозбиљнији кандидат да одведе Данијела Агера са Енфилда, али после трансфера Вермалена и Матјеа, тај зов са Ноу Кампа је утихнуо. Ипак, заинтересованих и даље има. Рафа Бенитез не одустаје од намере да некадашњег ученика пресели подно Везува, а шансу вреба и Тотенхем. Званичних понуда још нема, али с обзиром да је Агер од управе клуба затражио трансфер, јасно је да би до 31. августа могао да заврши мандат у дресу Редса.

Коментари / 0

Оставите коментар