10 igrača koji će obeležiti finiš prelaznog roka!

Jače karte su već podeljene, ostalo je još samo nekoliko dostupnih asova na fudbalskoj pijaci.

Fudbal 14.08.2014 | 16:00
10 igrača koji će obeležiti finiš prelaznog roka!

Još 20 dana nas deli od spuštanja zavese na prelazni rok u najjačim evropskim ligama. Pijaca ulazi u onaj famozni finiš iako se čini da su najzanimljivi transferi već obavljeni. Većina najjačih evropskih klubova je odradili glavni deo posla, s izuzetkom Mančester Junajteda koji će verovatno obeležeti kraj prelaznog roka. Međutim, nekoliko imena će gotovo sigurno do kraja pijace uzdrmati fudbalsku Evropu.

Neki od njih su vam verovatno i dosadili prethodnih dana i nedelja zbog konstantnih spekulacija, tračeva i najava. Ali, reč je o sjajanim fudbalerima koji će zaista biti prava pojačanja za svoje nove klubove. Mi vam predstavljamo našu listu od 10 zvezda koje će obeležiti finiš prelaznog roka, a ako smo nekog zaboravili, vi ga dodajte u komentarima. Radamel Falkao, Mats Humels, Marko Rojs, Šinji Kagava i još neki fudbaleri su se takođe pominjali ovog leta, ali prema poslednjim informacijama sve je izvesnije da će ostati u svojim aktuelnim klubovima.

1. Anhel Di Marija (Real Madrid, 60 miliona evra)

Realov “Anđeo” nije zaslužio ovakav tretman posle svega što je uradio u dresu Madriđana i reprezentacije Argentine u minulih godinu dana. Ali, verovatno je Real Madrid jedini klub na svetu koji može sebi da dozvoli takav luksuz da precrta Di Mariju. Argentinac je višak posle dolaska Hamesa Rodrigeza, a Real ne želi da mu poveća platu sa aktuelnih 3,5 miliona evra po sezoni. PSŽ je slovio kao glavni kandidat za njegovo dovođenje, ali je finansijski fer-plej bio nepremostiva prepreka. Mančester Junajted je jedini klub u Evropi koji može da dovede Di Mariju, ali je pitanje koliko su spremni novca da izdvoje za tu misiju. Real traži 60 miliona evra, Junajtedu na ruku ide činjenica da Madriđanima otkucava sat i da bio mogli da spuste cenu. Ipak, i u Realu su svesni da je igrač tipa Di Marije nedophodan četi Luja van Gala. Monako je poslednja opcija za Di Mariju. Videćemo šta će Đavoli uraditi da dovedu Anđela.

2. Arturo Vidal (Juventus, 55 miliona evra)

Još jedan fudbaler čija sudbina je u rukama Mančester Junajteda. Onog trenutka kada je Antonio Konte napustio Juventus bilo je jasno da ga je klub izdao i prekršio obećanje da neće prodati Vidala ili Pogbu. Izbor je očigledno pao na Vidala. Real je u početku pokazivao interes, ali je na kraju Junajted ostao jedini ozbiljan kandidat. Cela priča bi mogla da bude gotova u narednih par dana. Vidalov agent Felicijevič je već postigao dogovor sa Englezima oko ugovora vrednog osam miliona evra po sezoni. Sada je ostalo da Mančester Junajted uputi konkretnu ponudu Staroj dami. Italijani neće ići ispod 55 miliona evra, a Junajted izgleda kao voljan da to plati. Stvar mora da se ubrza kako bi Van Gal što pre dobio neophodno pojačanje u veznom redu na početku sezone, a Juventusu bi ostalo dovoljno vremena da angažuje zamenu.

3. Huan Kvadrado (Fiorentina, 40 miliona evra)

I opet sve zavisi od Mančester Junajteda. Van Gal kaže da su mu potrebni bočni igrači (dakle, u množini!) što može da znači da su i Di Marija i Kvadrado u igri. Kolumbijac bi se idealno uklopio u Van Galove zamisli u 3-5-2 i 4-3-3 sistemima, a jedina prepreka Englezima je interes Barselone. Katalonci imaju potpuno drugačiji plan sa Kvadradom i žele da ga pretvore u naslednika isceđenog Danija Alvesa. Kvadrado bi se radije preselio u Španiju nego na Ostrvo i već je saopštio Fiorentini da želi da ide. Italijani su nemoćni i ostaje im da prihvate ponudu od 40 miliona evra.

4. Mehdi Benatija (Roma, 40 miliona evra)

Zvuči malo nerealno, ali Mančester Junajted je u igri i za ovog igrača. Roma želi da zadrži Marokanca, ali on traži duplo veću platu. Mančester Siti je odustao kada je angažovao Mangalu, a u igru su ostali Junajted i Čelsi. Plavci deluju za nijansu ozbiljniji u nameri da dovedu Benatiju, jer Murinju postaje sve jasnije da mu je još jedan štoper neophodan za kompletiranje Drim tima. Dosadašnje ponude su išle oko 30 miliona, a Roma će biti prisiljena da potpiše kapitulaciju ako sa Ostrva stigne predlog vredan 40 miliona evra.

5. Dejli Blind (Ajaks, 24 miliona evra)

Dečko koji je ostavio sjajan utisak na prethodnom Mundijalu je predmet još jednog rata Mančester Junajteda i Barselone. Ajaksov direktor Ričard Vičge je priznao da će klub teško sačuvati Blinda i pomenuo da bi bio logičan sled događaja da Van Gal i Blind nastave saradnju iz reprezentacije. Barsa je takođe pokazivala ozbiljan interes, ali već je dovela Vermalena i Matjea, pa se sada čini da im Holanđanin i nije neophodan. Međutim, reč je o univerzalcu koji može da igra na više pozicija i Van Gal to najbolje zna. Bio bi jeftinija varijanta od Vidala ili Di Marije.

6. Alesio Ćerći (Torino, 20 miliona evra)

Teško će Torino uspeti da zadrži svog najboljeg igrača. Pogotovo što ni cena od 20 miliona evra nije dovoljno jak osigurač. Monako i Atletiko Madrid to mogu da plate, Milan ne može ali je “najdosadniji” u nameri da pronađe neki drugi model. U Monaku bi bio zamena za Hamesa Rodrigeza, Atletiko bira između njega, Ljajića i Pastorea (pošto Širle i Rojs ipak nisu realne varijante), ali u Milanu bi bio najveće pojačanje i verovatno glavni igrač tima u narednoj sezoni.

7. Čičarito Ernandes (Mančester Junajted, 15 miliona evra)

Konačno i neki jak “izlazak” sa Old Traforda. Iako je svoju minutažu uvek koristio na najbolji način, Meksikanac nije u planovima Luja van Gala i nalazi se u grupi igrača koji mogu da napuste klub. Mnogo je klubova koji želi Čičarita. Atletiko Madrid deluje kao najozbiljnija opcija, ali sada bi zemljak Himenez mogao da mu pokvari planove. Inter i Juventus su takođe u igri, ali oni bi da spuste cenu od 15 miliona evra, dok je igrač već odbio ponudu Sautemptona. U nekoj varijanti je moguć i transfer u Totenhem.

8. Daglas Kosta (Šahtjor, 35 miliona evra)

Zbog situacije u Ukrajini, a pogotovo u regiji oko Donjecka, najbolji igrači Šahtjora su na meti brojnih evropskih velikana. Daglas Kosta je prvi među njima. Arsen Venger bi da ga uzme na jednogodišnju pozajmicu, dok Monako razmatra opciju o kupovini Koste i zemljaka Teišeire u paketu. Problem je što Šahtjor traži 65 miliona evra za ovaj tandem.

9. Ron Vlar (Aston Vila, 10 miliona evra)

Posle sjajnih partija na prethodnom Mundijalu, holandski štoper je drastično sebi podigao cenu. Ako, Mančester Junajted ne uspe u nameri da dovede Benatiju ili u nekoj ludoj varijanti Matsa Humelsa, Ron Vlar će biti najbolje rešenje. Cena od 10 miliona evra je sitnica za Crvene đavole, a Van Gal zna šta može da očekuje od ovog momka. Lacio se nada da to toga ipak neće doći i da će uspeti da ubedi Vlara da se poput zemljaka De Fraja preseli na Olimpiku. U igri je i Sautempton.

10. Danijel Ager (Liverpul, 15 miliona evra)

Dugo je Barselona važila kao najozbiljniji kandidat da odvede Danijela Agera sa Enfilda, ali posle transfera Vermalena i Matjea, taj zov sa Nou Kampa je utihnuo. Ipak, zainteresovanih i dalje ima. Rafa Benitez ne odustaje od namere da nekadašnjeg učenika preseli podno Vezuva, a šansu vreba i Totenhem. Zvaničnih ponuda još nema, ali s obzirom da je Ager od uprave kluba zatražio transfer, jasno je da bi do 31. avgusta mogao da završi mandat u dresu Redsa.

Komentari / 0

Ostavite komentar