У Синсију побједе Ане, Јелене и Зикија

Ана Ивановић пласирала се у треће коло турнира у Синсинатију убедљивом победом над Кристином Мекхејл из САД. Јелена Јанковић играће у трећем колу Синсинатија са Американком Слоун Сттивенс, после тријумфа у другој рунди. Ненад Зимоњић и Данијел Нестор пласирали су се у треће коло дублова на мастерсу у Синсинатију.

Тенис 14.08.2014 | 11:15
У Синсију побједе Ане, Јелене и Зикија

Ана је за сат и 18 минута славила резултатом 6:4, 6:0.

У следећој рунди противница девете носитељке из Србије биће руска ветеранка Светлана Кузњецова, која је шокирала Ежени Бушар после три сета и нанела великој канадској нади други везани пораз на старту турнира.

Већ је сâм почетак меча наговестио жестоку борбу, а Американка је у другом гему успела да се извуче после три брејк-лопте. Тај гем наговестио је да српска звезда неће имати проблема на сервис противнице, али је ипак први брејк направила Мекхејл. Ана је одмах узвратила, везала четири гема и стала на 5:2. Мекхејл је вратила брејк, али је у десетом гему Ана играла суверено и узела сет.

До краја америчка играчица неће узети ниједан гем, али тријумф није био лак. Већ у првом гему другог сета Кристина је стигла до 40:40, а своје сервисе бранила је жестоко. Ипак, разлика у квалитету била је очигледна, па се Ана Ивановић после четврте меч-лопте нашла у трећем колу.

Кузњецова је Анина добра познаница, после 13 међусобних дуела. Наша тенисерка је у предности 9-4, уз победе у три последња меча. Ана је на WТА туру изгубила од Кузњецове само једном - још јануара 2006. у Сиднеју - а преостала три пораза доживела је у Фед купу и Хопман купу.

Рускиња је изненада поново у доброј форми, у Вашингтону је освојила први турнир после 4 године.

У првом наступу на овогодишњем турниру у Охају осма носитељка била је боља од Немице Анике Бек 6:1, 7:6 (7-0).

Меч је трајао сат и 27 минута, а српска тенисерка стварала је и пропуштала прилике да га оконча брже.

Јелена је меч почела са 3:0 и наговестила да може до брзе победе, али ће до 6:1 у првом сету доћи много теже него што резултат говори - после 35 минута и чак 5 брејк-лопти за противницу, која је била надомак одузимања сваког сервиса осим у првом гему.

Када је ЈЈ добила маратонски први гем другог сета на сервис Немице, тек после четврте брејк-лопте, очекивала се реприза првог сета. Чак и када је дозволила противница да врти брејк у четвртом гему, одмах је вратила предност, а затим добила гем са нулом за 4:2.

Драма је, међутим, тек почињала. Бек је успела да у осмом гему направи нови брејк, а нованада за српске навијаче стигла је новим брејком у једанаестом гему. Јанковићева је тада водила 1-0 и 6:5 и сервирала за меч, али је изгубила са нулом тај гем и морала у тај-брејк.

Ако је неко очекивао да ће таква игра у последњем гему лоше утиати на Јелену, преварио се. ЈЈ је тада заиграла пуном снагом и добила све поене уз тај-брејку, па иде на Стивенс.

Јелена је велику америчку наду добила оба пута, прошле недеље у Монтреалу и прошле године, такође у трећој рунди Синсинатија.

Трећи носиоци победили су у два сета Шпанца Гиљерма Гарсију Лопеса и Сантјага Хиралда из Колумбије - 6:3, 6:2, после 44 минута игре.

У наредној рунди Ненад и Данијел играју са Жилијеном Бенетоом и Едуаром Роже-Васленом из Француске, који су победили Кавала и Робреда у три сета.

Зимоњић и Нестор отворили су меч са 3:0, пажљиво бирајући када да притисну сервис ривала. Иако су Гарсија Лопес и Хиралдо имали 4 брејк-лопте у првом сету, нису им одузели ни један сервис током меча.

У другом сету пресудио је шести гем, који је српско-канадски пар добио ан сервис ривала без изгубљеног поена. У осмом гему Нестор и Зимоњић имали су две меч-лопте, али су морали да сачекају свој сервис и тек из четвртог покушаја завршили меч.

Коментари / 0

Оставите коментар