U Sinsiju pobjede Ane, Jelene i Zikija

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Sinsinatiju ubedljivom pobedom nad Kristinom Mekhejl iz SAD. Jelena Janković igraće u trećem kolu Sinsinatija sa Amerikankom Sloun Sttivens, posle trijumfa u drugoj rundi. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u treće kolo dublova na mastersu u Sinsinatiju.

Tenis 14.08.2014 | 11:15
U Sinsiju pobjede Ane, Jelene i Zikija

Ana je za sat i 18 minuta slavila rezultatom 6:4, 6:0.

U sledećoj rundi protivnica devete nositeljke iz Srbije biće ruska veteranka Svetlana Kuznjecova, koja je šokirala Eženi Bušar posle tri seta i nanela velikoj kanadskoj nadi drugi vezani poraz na startu turnira.

Već je sâm početak meča nagovestio žestoku borbu, a Amerikanka je u drugom gemu uspela da se izvuče posle tri brejk-lopte. Taj gem nagovestio je da srpska zvezda neće imati problema na servis protivnice, ali je ipak prvi brejk napravila Mekhejl. Ana je odmah uzvratila, vezala četiri gema i stala na 5:2. Mekhejl je vratila brejk, ali je u desetom gemu Ana igrala suvereno i uzela set.

Do kraja američka igračica neće uzeti nijedan gem, ali trijumf nije bio lak. Već u prvom gemu drugog seta Kristina je stigla do 40:40, a svoje servise branila je žestoko. Ipak, razlika u kvalitetu bila je očigledna, pa se Ana Ivanović posle četvrte meč-lopte našla u trećem kolu.

Kuznjecova je Anina dobra poznanica, posle 13 međusobnih duela. Naša teniserka je u prednosti 9-4, uz pobede u tri poslednja meča. Ana je na WTA turu izgubila od Kuznjecove samo jednom - još januara 2006. u Sidneju - a preostala tri poraza doživela je u Fed kupu i Hopman kupu.

Ruskinja je iznenada ponovo u dobroj formi, u Vašingtonu je osvojila prvi turnir posle 4 godine.

U prvom nastupu na ovogodišnjem turniru u Ohaju osma nositeljka bila je bolja od Nemice Anike Bek 6:1, 7:6 (7-0).

Meč je trajao sat i 27 minuta, a srpska teniserka stvarala je i propuštala prilike da ga okonča brže.

Jelena je meč počela sa 3:0 i nagovestila da može do brze pobede, ali će do 6:1 u prvom setu doći mnogo teže nego što rezultat govori - posle 35 minuta i čak 5 brejk-lopti za protivnicu, koja je bila nadomak oduzimanja svakog servisa osim u prvom gemu.

Kada je JJ dobila maratonski prvi gem drugog seta na servis Nemice, tek posle četvrte brejk-lopte, očekivala se repriza prvog seta. Čak i kada je dozvolila protivnica da vrti brejk u četvrtom gemu, odmah je vratila prednost, a zatim dobila gem sa nulom za 4:2.

Drama je, međutim, tek počinjala. Bek je uspela da u osmom gemu napravi novi brejk, a novanada za srpske navijače stigla je novim brejkom u jedanaestom gemu. Jankovićeva je tada vodila 1-0 i 6:5 i servirala za meč, ali je izgubila sa nulom taj gem i morala u taj-brejk.

Ako je neko očekivao da će takva igra u poslednjem gemu loše utiati na Jelenu, prevario se. JJ je tada zaigrala punom snagom i dobila sve poene uz taj-brejku, pa ide na Stivens.

Jelena je veliku američku nadu dobila oba puta, prošle nedelje u Montrealu i prošle godine, takođe u trećoj rundi Sinsinatija.

Treći nosioci pobedili su u dva seta Španca Giljerma Garsiju Lopesa i Santjaga Hiralda iz Kolumbije - 6:3, 6:2, posle 44 minuta igre.

U narednoj rundi Nenad i Danijel igraju sa Žilijenom Benetoom i Eduarom Rože-Vaslenom iz Francuske, koji su pobedili Kavala i Robreda u tri seta.

Zimonjić i Nestor otvorili su meč sa 3:0, pažljivo birajući kada da pritisnu servis rivala. Iako su Garsija Lopes i Hiraldo imali 4 brejk-lopte u prvom setu, nisu im oduzeli ni jedan servis tokom meča.

U drugom setu presudio je šesti gem, koji je srpsko-kanadski par dobio an servis rivala bez izgubljenog poena. U osmom gemu Nestor i Zimonjić imali su dve meč-lopte, ali su morali da sačekaju svoj servis i tek iz četvrtog pokušaja završili meč.

Komentari / 0

Ostavite komentar