Цоле љут на Шекија због Џаје!

Шта је све Пикси рекао о Џајићу, срамота. Не могу да верујем и да је Савићевић рекао да ли би био Звездина звезда да се "увлачио" Џаји – погодило је бившег аса каљање имена доскорашњег председника.

Фудбал 14.08.2014 | 10:30
Цоле љут на Шекија због Џаје!

Сигурно 20 година нисам причао за новине, давао интервјуе, коментарисао догађаје, али више нисам могао да издржим. И зато вам се јављам јер мислим да Црвена звезда не заслужује да неки њени бивши асови блате друге асове - у даху је причао Слободан Цоле Јанковић (67), који се јавио редакцији Спорта.

Некада вихорни крилни играч, говорио је брзо као што је седамдесетих трчао крај десне аут-линије.

- Мука ми је када читам шта све Драгослав Шекуларац, и то у наставцима, прича о Драгану Џајићу. Оном истом Џајићу који му је помогао 100 пута. Био сам присутан када је добио 50.000, не знам да ли марака или долара, да иде на операцију у Рим. Звезда је поред тога платила клиници "Анлаве" да га вози до Италије и врати у Београд.

Огорченом Цолету није требало постављати питања...

- Два пута му је дао шансу и као тренеру, а он опет блати Џајићево име. Не разумем то, Шеки је био сјајан играч и то није спорно, али све остало јесте. Нека се распита зашто се нико не дружи с њим. Еј, људи, да Шеки држи у џепу Џајину слику с лисицама на рукама?! То је болесно!

Јанковић сматра да је то удар и на Црвену звезду.

- Ма, дотакли смо дно дна. Шекуларац деградира све и садашње и бивше играче Звезде. Ја сам на "Маракану" дошао 1958. и имам право да кажем шта мислим и да браним клуб који нам је све у животу дао. Пљувањем Џајића, једне од легенди, Шеки пљује и Црвену звезду.

И ту није крај приче, Цоле каже да не може да схвати ни Драгана Стојковића и Дејана Савићевића.

- Па, да није било Џаје не би ни њих било. Шта је све Пикси рекао, срамота. И то после толико година. Зашто о томе није причао када је био у клубу, као играч или председник, него сад, када му то ко зна због чега одговара. Не могу да верујем и шта је Дејо изговорио, да ли би био Звездина звезда да се "увлачио" Џајићу. Ни њему, наравно, не спорим класу, али, како да буде Звездина звезда када у црвено-белом дресу није одиграо ни 100 утакмица. Мислим да је скупио нешто мало преко 70.

На крају, Јанковић је послао и поруку Драгославу Шекуларцу.

- Шеки је много пута избрукао Звезду и време је да већ једном заћути и да мирно троши пензионерске дане.

Говорећи о томе ко би требало да буде Звездина звезда, Јанковић је категоричан:
- Учињена је на неки начин неправда и према двојици, по мом мишљењу, невероватних играча и великих људи. То су покојни Бора Костић, који је био вансеријски стрелац, и Куле Аћимовић, који је одиграо преко 500 утакмица за Звезду. Они су заслужили да буду међу тим звездама, а опет, никада се нису љутили, бунили и бусали у груди, а имали су на то право. Нису, јер воле Звезду, као и ја, зато сам и морао да прекинем ћутање и кажем шта ми је на души.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

посавина

14.08.2014 09:23

Браво легендо, ваш делија.

ОДГОВОРИТЕ