Cole ljut na Šekija zbog Džaje!

Šta je sve Piksi rekao o Džajiću, sramota. Ne mogu da verujem i da je Savićević rekao da li bi bio Zvezdina zvezda da se "uvlačio" Džaji – pogodilo je bivšeg asa kaljanje imena doskorašnjeg predsednika.

Fudbal 14.08.2014 | 10:30
Cole ljut na Šekija zbog Džaje!

Sigurno 20 godina nisam pričao za novine, davao intervjue, komentarisao događaje, ali više nisam mogao da izdržim. I zato vam se javljam jer mislim da Crvena zvezda ne zaslužuje da neki njeni bivši asovi blate druge asove - u dahu je pričao Slobodan Cole Janković (67), koji se javio redakciji Sporta.

Nekada vihorni krilni igrač, govorio je brzo kao što je sedamdesetih trčao kraj desne aut-linije.

- Muka mi je kada čitam šta sve Dragoslav Šekularac, i to u nastavcima, priča o Draganu Džajiću. Onom istom Džajiću koji mu je pomogao 100 puta. Bio sam prisutan kada je dobio 50.000, ne znam da li maraka ili dolara, da ide na operaciju u Rim. Zvezda je pored toga platila klinici "Anlave" da ga vozi do Italije i vrati u Beograd.

Ogorčenom Coletu nije trebalo postavljati pitanja...

- Dva puta mu je dao šansu i kao treneru, a on opet blati Džajićevo ime. Ne razumem to, Šeki je bio sjajan igrač i to nije sporno, ali sve ostalo jeste. Neka se raspita zašto se niko ne druži s njim. Ej, ljudi, da Šeki drži u džepu Džajinu sliku s lisicama na rukama?! To je bolesno!

Janković smatra da je to udar i na Crvenu zvezdu.

- Ma, dotakli smo dno dna. Šekularac degradira sve i sadašnje i bivše igrače Zvezde. Ja sam na "Marakanu" došao 1958. i imam pravo da kažem šta mislim i da branim klub koji nam je sve u životu dao. Pljuvanjem Džajića, jedne od legendi, Šeki pljuje i Crvenu zvezdu.

I tu nije kraj priče, Cole kaže da ne može da shvati ni Dragana Stojkovića i Dejana Savićevića.

- Pa, da nije bilo Džaje ne bi ni njih bilo. Šta je sve Piksi rekao, sramota. I to posle toliko godina. Zašto o tome nije pričao kada je bio u klubu, kao igrač ili predsednik, nego sad, kada mu to ko zna zbog čega odgovara. Ne mogu da verujem i šta je Dejo izgovorio, da li bi bio Zvezdina zvezda da se "uvlačio" Džajiću. Ni njemu, naravno, ne sporim klasu, ali, kako da bude Zvezdina zvezda kada u crveno-belom dresu nije odigrao ni 100 utakmica. Mislim da je skupio nešto malo preko 70.

Na kraju, Janković je poslao i poruku Dragoslavu Šekularcu.

- Šeki je mnogo puta izbrukao Zvezdu i vreme je da već jednom zaćuti i da mirno troši penzionerske dane.

Govoreći o tome ko bi trebalo da bude Zvezdina zvezda, Janković je kategoričan:
- Učinjena je na neki način nepravda i prema dvojici, po mom mišljenju, neverovatnih igrača i velikih ljudi. To su pokojni Bora Kostić, koji je bio vanserijski strelac, i Kule Aćimović, koji je odigrao preko 500 utakmica za Zvezdu. Oni su zaslužili da budu među tim zvezdama, a opet, nikada se nisu ljutili, bunili i busali u grudi, a imali su na to pravo. Nisu, jer vole Zvezdu, kao i ja, zato sam i morao da prekinem ćutanje i kažem šta mi je na duši.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

posavina

14.08.2014 09:23

Bravo legendo, vaš delija.

ODGOVORITE