Борусији Супер-куп Њемачке!

Фудбалери Борусије из Дортмунда освојили су Суперкуп Немачке пошто су савладали првака Бундеслиге минхенски Бајерн са 2:0.

Фудбал 13.08.2014 | 20:13
Борусији Супер-куп Њемачке!

Борусија је током скоро целе утакмице била бољи противник и више претила, па је право чудо да Баварци нису примили још који гол, што би још више изнервирало тренера Пепа Гвардиолу који је на терену имао играче који нису имали никакву дисциплину.

У 23. минуту "милионери" су повели након једне контре коју је отворио Шмелцер, те је пас кренуо ка Аубамејангу који је за тренутак изгубио лопту из вида, али је она је до Хенрика Мкитаријана који је са 11 метара јаким и прецизним ударцем послао лопту у леви угао гола Бајерна.

Наставили су се притисци на последњу линију тима из Минхена, претежно контрама који су се завршавали лошим покушајима, али у 62. минуту мрежа Мануела Нојера се поново затресла. Лукаш Пишчек је разменио дупли пас и прошао по десној страни, а онда упутио веома квалитетан центаршут који је Пјер-Емерик Аубамејанг претворио у погодак.

Аубамејанг је гол прославио са маском Спајдермена, али није био кажњен од стране судије, тако да је на крају и тим Борусије из Дортмунда могао да почне прославу новог трофеја.

Стратег Борусије Јирген Клоп одлучио се да Милош Јојић и Невен Суботић остану на клупи, али су свакако подједнако као и момци који су били на терену заслужили пехар.

Коментари / 0

Оставите коментар