Вјерни Компани у Ситију до 2019.!

Капитен Манчестер ситија, Белгијанац Венсан Компани продужио уговор са клубом на још пет година.

Фудбал 13.08.2014 | 22:45
Вјерни Компани у Ситију до 2019.!

После Александра Коларова, Самира Насрија и Давида Силве, и Венсан Компани је продужио верност Манчестер ситију, који за пар дана почиње одбрану титуле првака Енглеске.

Копмпани има 28 година, а продужетак уговора на још пет година значи да ће бити део "плавог дела Манчестера" до 2019. године, а то даље значи да ће у овом клубу провести 11 година. (наравно, ако се у међувремену нешто не промени).

Он је у Сити дошао 2008. године из Хамбурга и сјајним партијама, пожртвовањем борбеношћу освојио срца навијача тог клуба. Убрзо је добио и капитенску траку и временом постао један од најтрофенијих капитена у историји Манчестер ситија.

"Када сам дошао у клуб, нисам ни сањао да ћу успети да постигнем све ово у претходних шест година. Али, ја све ово схватам као почетак пута", рекао је Компани за клупски сајт.

Он каже да Сити има "никад јачи тим".

"Имамо здраву конкуренцију за свако место у тиму, свлачионица нам је пуна изузетних играча, мотивисаних да надаље пишу историју клуба", додаје.

Компани је као капитен Манчестер ситија освојио две титуле шампиона Енглеске, ФА куп и Лига куп.

"То су ми била четири најбоља дана у каријери, али верујем да их је још много предамном", рекао је Компани.
Није ни имао дилему да ли ће остати.

"Па, зашто бих ишао негде другде? Имамо фамилијарну атмосферу, високе циљеве, имамо одличну академију младих фудбалера жељних напретка...".

Компани је преузео капитенску улогу у Ситију уочи сезоне 2011/12. Те године Манчестер сити постао је шампион Енглеске, први пут после 44 године. Белгијанац је одиграо 31 утакмицу у првенству и постигао један од кључних голова у походу на титулу - победоносни против Манчестер јунајтеда 30. априла 2012. године (1:0).

Коментари / 0

Оставите коментар