Vjerni Kompani u Sitiju do 2019.!

Kapiten Mančester sitija, Belgijanac Vensan Kompani produžio ugovor sa klubom na još pet godina.

Fudbal 13.08.2014 | 22:45
Vjerni Kompani u Sitiju do 2019.!

Posle Aleksandra Kolarova, Samira Nasrija i Davida Silve, i Vensan Kompani je produžio vernost Mančester sitiju, koji za par dana počinje odbranu titule prvaka Engleske.

Kopmpani ima 28 godina, a produžetak ugovora na još pet godina znači da će biti deo "plavog dela Mančestera" do 2019. godine, a to dalje znači da će u ovom klubu provesti 11 godina. (naravno, ako se u međuvremenu nešto ne promeni).

On je u Siti došao 2008. godine iz Hamburga i sjajnim partijama, požrtvovanjem borbenošću osvojio srca navijača tog kluba. Ubrzo je dobio i kapitensku traku i vremenom postao jedan od najtrofenijih kapitena u istoriji Mančester sitija.

"Kada sam došao u klub, nisam ni sanjao da ću uspeti da postignem sve ovo u prethodnih šest godina. Ali, ja sve ovo shvatam kao početak puta", rekao je Kompani za klupski sajt.

On kaže da Siti ima "nikad jači tim".

"Imamo zdravu konkurenciju za svako mesto u timu, svlačionica nam je puna izuzetnih igrača, motivisanih da nadalje pišu istoriju kluba", dodaje.

Kompani je kao kapiten Mančester sitija osvojio dve titule šampiona Engleske, FA kup i Liga kup.

"To su mi bila četiri najbolja dana u karijeri, ali verujem da ih je još mnogo predamnom", rekao je Kompani.
Nije ni imao dilemu da li će ostati.

"Pa, zašto bih išao negde drugde? Imamo familijarnu atmosferu, visoke ciljeve, imamo odličnu akademiju mladih fudbalera željnih napretka...".

Kompani je preuzeo kapitensku ulogu u Sitiju uoči sezone 2011/12. Te godine Mančester siti postao je šampion Engleske, prvi put posle 44 godine. Belgijanac je odigrao 31 utakmicu u prvenstvu i postigao jedan od ključnih golova u pohodu na titulu - pobedonosni protiv Mančester junajteda 30. aprila 2012. godine (1:0).

Komentari / 0

Ostavite komentar