За санацију Добоја 5,5 милиона КМ

Замјеник резидентног координатора УНДП-а у БиХ Захира Вирани потписала је данас у Добоју са градоначелником Обреном Петровићем меморандум о сарадњи, чиме је формално озваничено међусобно партнерство током којег је у претходном периоду ова организација на санацији града издвојила око 5.500.000 КМ.

Република Српска 13.08.2014 | 18:39
За санацију Добоја 5,5 милиона КМ

Виранијева је новинарима рекла да је од јула у оквиру прве двије фазе обнове школа, обданишта и одређених јавних установа на подручју града утрошено око 5.500.000 КМ.

"Ријеч је о дијелу средстава од укупно 42.200.000 евра колико је Европска унија издвојила за БиХ, која ће бити имплементирана путем УНДП-а", изјавила је Зиранијева.

Она је истакла да су владе Швајцарске и Норвешке обезбиједиле финасијска средства за друге активности на подручју града, између осталог, и за обнову шалтерске сале Административне службе града.

Виранијева очекује да се у наредних 12 до 15 мјесеци заврше радови на обнови школских, здравствених и јавних установа, те локалне комуналне инфраструктуре мањег обима.

Она је истакла да ће град добити подршку и за рјешавање стамбених питања и обнову стамбеног фонда за становнике који нису у могућности да то самостално обезбиједе.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић захвалио је УНДП-у на досадашњем ангажовању и напорима када је о обнови града ријеч.

Петровић очекује да ће настава у новој школској години за ученике на подручју Добоја кренути редовно почетком септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар