Za sanaciju Doboja 5,5 miliona KM

Zamjenik rezidentnog koordinatora UNDP-a u BiH Zahira Virani potpisala je danas u Doboju sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem memorandum o saradnji, čime je formalno ozvaničeno međusobno partnerstvo tokom kojeg je u prethodnom periodu ova organizacija na sanaciji grada izdvojila oko 5.500.000 KM.

Republika Srpska 13.08.2014 | 18:39
Za sanaciju Doboja 5,5 miliona KM

Viranijeva je novinarima rekla da je od jula u okviru prve dvije faze obnove škola, obdaništa i određenih javnih ustanova na području grada utrošeno oko 5.500.000 KM.

"Riječ je o dijelu sredstava od ukupno 42.200.000 evra koliko je Evropska unija izdvojila za BiH, koja će biti implementirana putem UNDP-a", izjavila je Ziranijeva.

Ona je istakla da su vlade Švajcarske i Norveške obezbijedile finasijska sredstva za druge aktivnosti na području grada, između ostalog, i za obnovu šalterske sale Administrativne službe grada.

Viranijeva očekuje da se u narednih 12 do 15 mjeseci završe radovi na obnovi školskih, zdravstvenih i javnih ustanova, te lokalne komunalne infrastrukture manjeg obima.

Ona je istakla da će grad dobiti podršku i za rješavanje stambenih pitanja i obnovu stambenog fonda za stanovnike koji nisu u mogućnosti da to samostalno obezbijede.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović zahvalio je UNDP-u na dosadašnjem angažovanju i naporima kada je o obnovi grada riječ.

Petrović očekuje da će nastava u novoj školskoj godini za učenike na području Doboja krenuti redovno početkom septembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar