Кренули и црно-бели

Кошаркаши Партизана почели припреме. На првом окупљању у дворани "Пионир" 10 сениора и још неколицина момака на проби. И Лука Богдановић на тренингу. Једини новајлија за сада Андреја Милутиновић. Саша Павловић има понуду из Кине.

Кошарка 13.08.2014 | 18:00
Кренули и црно-бели

Још се нису слегли утисци од претходне сезоне, проткане разним некошаркашким темама, али и уобичајеном сликом на крају - играчи Партизана подижу пехар шампиона државе - а Душко Вујошевић је сазвао: "Збор".

Кошаркаши Партизана су у понедељак, тачно у 18 часова, истрчали на паркет дворане "Пионир", чиме су званично почеле припреме за наступајућу сезону.

Главно питање је: ко је дошао на почетак припрема и ко ће заправо све бити у црно-белом тиму?

Наравно, после многих одлазака, јасно је да ће Партизан у новој сезони или, боље речено, и у новој сезони, опет имати нови тим. А знајући методе рада менаџмента Партизана, као и финансијску ситуацију у клубу, јасно је да је још рано за склапање мозаика

Отишли су главни играчи: Богдан Богдановић, Жофри Ловерњ, Лео Вестерман и Давис Бертанс. Вујошевић је у једном од јавних обраћања током лета најавио и одлазак Дејана Муслија. У понедељак је појаснио да је уговор са њим споразумно раскинут.

Оно што је познато јесте да је капитен Драган Милосављевић продужио уговор, а од оних који су имали значајну минутажу ту су још Миленко Тепић, Ђорђе Гагић и Никола Милутинов. Од првотимаца из прошле сезоне, остали су Немања Безбрадица, Михајло Андрић, Петар Аранитовић, Ђоко Шалић и Француз Борис Дало.

Занимљиво је да је на тренингу био и Лука Богдановић, како је новинарима речено, ту у својству "госта". Ту је још неколико младих кошаркаша, пристиглих да се опробају код трофејног тренера Вујошевића и покушају да изборе дужи останак у Партизану - крилни центар Милија Миковић, крило Никола Вујовић, плејмејкер Петар Торлак, крило из Грчке Јанис Кузелоглу...

Да ли ће Саша Павловић, коме је истекао уговор, и наредне сезоне бити црно-бели? Како је објаснио Вујошевић, шансе да се то деси нису велике.

"Он има понуду из Кине - за пет и по месеци, милион долара. То баш није за бацање. Саша је много задужио Партизан и показао је велику љубав, али није то качио око ногу, да звони и да се чује сваког секунда. Ипак, свака љубав и сваки занос имају своје границе".

На првом окупљању или "прозивци" био је и, за сада једино озваничено појачање, Андреја Милутиновић.

Пре почетка тренинга, играче је поздравила навијачка легенда Миша Тумбас и то пре обраћања Душка Вујошевића!

Његово обраћање може се свести у две кључне поруке: "Слушајте Дулета и победите Звезду!"

Новост је и да ће Партизан у наредној сезони играти у опреми "адидаса".

Партизан ће се првих дана припремати у Београду, да би од од 4. септембра, у Пиониру, кренула серија припремних мечева, најпре против македонског Кожува, док два дана касније гостује руски Јенисеј.
Средином месеца црно-беле очекује меморијални турнир "Мирза Делибашић" у Сарајеву, на коме ће поред организатора, екипе Босне, учествовати шампион АБА лиге Цибона и Турк Телеком.

Као што је познато, Партизан ће од 19. до 21. септембра бити напрестижном турниру који приређује Тони Паркер, плејмејкер НБА шампиона Сан Антонио Спарса,али и председник француског прволигаша Асвела.

Осим Асвела и Партизана, позвани су Барселона и Стразбур, а на крају ће бити одиграна гала утакмица селекције НБА звезда по Паркеровом избору и једног од водећих европских тимова.

Коментари / 0

Оставите коментар