Krenuli i crno-beli

Košarkaši Partizana počeli pripreme. Na prvom okupljanju u dvorani "Pionir" 10 seniora i još nekolicina momaka na probi. I Luka Bogdanović na treningu. Jedini novajlija za sada Andreja Milutinović. Saša Pavlović ima ponudu iz Kine.

Košarka 13.08.2014 | 18:00
Krenuli i crno-beli

Još se nisu slegli utisci od prethodne sezone, protkane raznim nekošarkaškim temama, ali i uobičajenom slikom na kraju - igrači Partizana podižu pehar šampiona države - a Duško Vujošević je sazvao: "Zbor".

Košarkaši Partizana su u ponedeljak, tačno u 18 časova, istrčali na parket dvorane "Pionir", čime su zvanično počele pripreme za nastupajuću sezonu.

Glavno pitanje je: ko je došao na početak priprema i ko će zapravo sve biti u crno-belom timu?

Naravno, posle mnogih odlazaka, jasno je da će Partizan u novoj sezoni ili, bolje rečeno, i u novoj sezoni, opet imati novi tim. A znajući metode rada menadžmenta Partizana, kao i finansijsku situaciju u klubu, jasno je da je još rano za sklapanje mozaika

Otišli su glavni igrači: Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, Leo Vesterman i Davis Bertans. Vujošević je u jednom od javnih obraćanja tokom leta najavio i odlazak Dejana Muslija. U ponedeljak je pojasnio da je ugovor sa njim sporazumno raskinut.

Ono što je poznato jeste da je kapiten Dragan Milosavljević produžio ugovor, a od onih koji su imali značajnu minutažu tu su još Milenko Tepić, Đorđe Gagić i Nikola Milutinov. Od prvotimaca iz prošle sezone, ostali su Nemanja Bezbradica, Mihajlo Andrić, Petar Aranitović, Đoko Šalić i Francuz Boris Dalo.

Zanimljivo je da je na treningu bio i Luka Bogdanović, kako je novinarima rečeno, tu u svojstvu "gosta". Tu je još nekoliko mladih košarkaša, pristiglih da se oprobaju kod trofejnog trenera Vujoševića i pokušaju da izbore duži ostanak u Partizanu - krilni centar Milija Miković, krilo Nikola Vujović, plejmejker Petar Torlak, krilo iz Grčke Janis Kuzeloglu...

Da li će Saša Pavlović, kome je istekao ugovor, i naredne sezone biti crno-beli? Kako je objasnio Vujošević, šanse da se to desi nisu velike.

"On ima ponudu iz Kine - za pet i po meseci, milion dolara. To baš nije za bacanje. Saša je mnogo zadužio Partizan i pokazao je veliku ljubav, ali nije to kačio oko nogu, da zvoni i da se čuje svakog sekunda. Ipak, svaka ljubav i svaki zanos imaju svoje granice".

Na prvom okupljanju ili "prozivci" bio je i, za sada jedino ozvaničeno pojačanje, Andreja Milutinović.

Pre početka treninga, igrače je pozdravila navijačka legenda Miša Tumbas i to pre obraćanja Duška Vujoševića!

Njegovo obraćanje može se svesti u dve ključne poruke: "Slušajte Duleta i pobedite Zvezdu!"

Novost je i da će Partizan u narednoj sezoni igrati u opremi "adidasa".

Partizan će se prvih dana pripremati u Beogradu, da bi od od 4. septembra, u Pioniru, krenula serija pripremnih mečeva, najpre protiv makedonskog Kožuva, dok dva dana kasnije gostuje ruski Jenisej.
Sredinom meseca crno-bele očekuje memorijalni turnir "Mirza Delibašić" u Sarajevu, na kome će pored organizatora, ekipe Bosne, učestvovati šampion ABA lige Cibona i Turk Telekom.

Kao što je poznato, Partizan će od 19. do 21. septembra biti naprestižnom turniru koji priređuje Toni Parker, plejmejker NBA šampiona San Antonio Sparsa,ali i predsednik francuskog prvoligaša Asvela.

Osim Asvela i Partizana, pozvani su Barselona i Strazbur, a na kraju će biti odigrana gala utakmica selekcije NBA zvezda po Parkerovom izboru i jednog od vodećih evropskih timova.

Komentari / 0

Ostavite komentar