Гаспром ће бити сувласник Партизана?!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић открио да постоји могућност да у будућности руска компанија "Гаспром" буде власник 50 одсто клуба.

Кошарка 13.08.2014 | 15:16
Гаспром ће бити сувласник Партизана?!

Сви спортскли клубови у Србији муку муче са финансијама. КК Партизан није изузетак, штавише, али би, бар према најавама, у будућности могло да се изађе из тунела.

О чему је реч?

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић открио је данас новинарима, на почетку припрема за наступајућу сезону, "инсајдерску" информацију из Владе Србије.

Укратко, да вам препричамо, та информација гласи: једног дана, када се за то стекну услови, руска компанија "Гаспром" (Газпром) могла би да постане власник 50 одсто КК Партизан, тачније његов сувласник.

"Имам информацију да се из врха државе брину о томе шта ће се догодити са Партизаном у склопу приватизације. Тако сам од извора из врха власти добио информацију да су велике шансе да 'Гаспром' буде власник 50 одсто КК Партизан", рекао је Вујошевић новинарима и наставио:

"То би значило да 'Гаспром' не би по државној интервенцији био присутан само у ФК Црвена звезда. Додуше, у нашем случају би то била много мања средстава, али опет, добро је да људи показују бригу и на једној и на другој страни и да су одговорни према врхунском спорту, да их не вуче лична навијачка страст, већ државничка мудрост".

Кључна реченица Вујошевићевог излагања јесте: "... у склопу приватизације".

Дакле, да вам протумачимо: то се неће догодити сутра, прекосутра, већ у некој блиској будућности, када се стекну сви услови за процес приватизације. А подсетимо, још није ни донет закон о приватизацији спортских клубова, нити је искристалисан прави модел.

Стрпљења само, молимо....

Коментари / 0

Оставите коментар