Gasprom će biti suvlasnik Partizana?!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević otkrio da postoji mogućnost da u budućnosti ruska kompanija "Gasprom" bude vlasnik 50 odsto kluba.

Košarka 13.08.2014 | 15:16
Gasprom će biti suvlasnik Partizana?!

Svi sportskli klubovi u Srbiji muku muče sa finansijama. KK Partizan nije izuzetak, štaviše, ali bi, bar prema najavama, u budućnosti moglo da se izađe iz tunela.

O čemu je reč?

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević otkrio je danas novinarima, na početku priprema za nastupajuću sezonu, "insajdersku" informaciju iz Vlade Srbije.

Ukratko, da vam prepričamo, ta informacija glasi: jednog dana, kada se za to steknu uslovi, ruska kompanija "Gasprom" (Gazprom) mogla bi da postane vlasnik 50 odsto KK Partizan, tačnije njegov suvlasnik.

"Imam informaciju da se iz vrha države brinu o tome šta će se dogoditi sa Partizanom u sklopu privatizacije. Tako sam od izvora iz vrha vlasti dobio informaciju da su velike šanse da 'Gasprom' bude vlasnik 50 odsto KK Partizan", rekao je Vujošević novinarima i nastavio:

"To bi značilo da 'Gasprom' ne bi po državnoj intervenciji bio prisutan samo u FK Crvena zvezda. Doduše, u našem slučaju bi to bila mnogo manja sredstava, ali opet, dobro je da ljudi pokazuju brigu i na jednoj i na drugoj strani i da su odgovorni prema vrhunskom sportu, da ih ne vuče lična navijačka strast, već državnička mudrost".

Ključna rečenica Vujoševićevog izlaganja jeste: "... u sklopu privatizacije".

Dakle, da vam protumačimo: to se neće dogoditi sutra, prekosutra, već u nekoj bliskoj budućnosti, kada se steknu svi uslovi za proces privatizacije. A podsetimo, još nije ni donet zakon o privatizaciji sportskih klubova, niti je iskristalisan pravi model.

Strpljenja samo, molimo....

Komentari / 0

Ostavite komentar