Влада Српске дужна "просвјетарима"

У Синдикату просвјете и даље чекају да Влада испуни своју обавезу и радницима у просвјети уплати дуговања по основу накнада за јубиларне награде.

Република Српска 13.08.2014 | 14:45
Влада Српске дужна "просвјетарима"

Тај посао требало би да буде приведен крају, али нема званичне информације када ће комплетан дуг Владе радницима бити исплаћен.

Најава тужби Синдиката образовања против Министарства просвјете уродила је плодом. Додуше за сада само дјелимично.

Влада, односно Министарство просвјете је радницима у просвјети исплатило дуговања по основу неисплаћених накнада за смртни случај и рођење дјетета.

Радници у просвјети чекају још да им на рачун буду уплаћена дуговања за накнаде за јубиларне награде. Министарство просветним радницима дугује још око милион марака. Накнаде нису исплаћиване од 2011 године иако је то законска обавеза.

Посао је приведен крају и ријешења су већ до сада требало да из Министарства просвјете буду прослиједјена Министартсву финансија које ће извршити исплату преосталог дуга просветним радницима.

Званичне потврде из министарства просвјете међутим нема.

Обавеза исплата накнада по основу смртног случаја, рођења дјетета и јубиларних награда постоји од 2008 године. Влада је 2011. године ту обавезу једноставно престала да извршава.

У синдикату су најавили да неће одустати док сав дуг владе према радницима не буде исплаћен.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дјенерал

13.08.2014 14:53

Нека смање запослајавање у просвети па це и новаца бити висе. Запослљавају се родјакиње, пријатељице, љубавнице, тобоз квалитетни кадрови, имају по два три цаса недјељно, али имају и плате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја

13.08.2014 15:10

Као и у другим дијеловима корисника будзетских средстава и у области просвете треба смањити број изврсилаца. Тренутно има висе од 21000 запослених. Оптималан број у идносу на број полазника био би мањи од 14000 запослених. Зар нема резерве коју треба искористити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

13.08.2014 16:40

Прави наслов би требао бити."Влада дужна свима, па и просвјетарима." А бијеле чизмице немају рјешења. А ни онај зјало што за једно вече прокоцка и по неколико трезорских записа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

13.08.2014 18:08

Нека цуте, колке су им биле плате прије пар година, дупло мање... Ста да им се смањи слуцајно 20 одсто као Вуциц сто је смањио пензионерима 20 одсто пензије. срмано

ОДГОВОРИТЕ