Vlada Srpske dužna "prosvjetarima"

U Sindikatu prosvjete i dalje čekaju da Vlada ispuni svoju obavezu i radnicima u prosvjeti uplati dugovanja po osnovu naknada za jubilarne nagrade.

Republika Srpska 13.08.2014 | 14:45
Vlada Srpske dužna "prosvjetarima"

Taj posao trebalo bi da bude priveden kraju, ali nema zvanične informacije kada će kompletan dug Vlade radnicima biti isplaćen.

Najava tužbi Sindikata obrazovanja protiv Ministarstva prosvjete urodila je plodom. Doduše za sada samo djelimično.

Vlada, odnosno Ministarstvo prosvjete je radnicima u prosvjeti isplatilo dugovanja po osnovu neisplaćenih naknada za smrtni slučaj i rođenje djeteta.

Radnici u prosvjeti čekaju još da im na račun budu uplaćena dugovanja za naknade za jubilarne nagrade. Ministarstvo prosvetnim radnicima duguje još oko milion maraka. Naknade nisu isplaćivane od 2011 godine iako je to zakonska obaveza.

Posao je priveden kraju i riješenja su već do sada trebalo da iz Ministarstva prosvjete budu proslijedjena Ministartsvu finansija koje će izvršiti isplatu preostalog duga prosvetnim radnicima.

Zvanične potvrde iz ministarstva prosvjete međutim nema.

Obaveza isplata naknada po osnovu smrtnog slučaja, rođenja djeteta i jubilarnih nagrada postoji od 2008 godine. Vlada je 2011. godine tu obavezu jednostavno prestala da izvršava.

U sindikatu su najavili da neće odustati dok sav dug vlade prema radnicima ne bude isplaćen.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

djeneral

13.08.2014 14:53

Neka smanje zaposlajavanje u prosveti pa ce i novaca biti vise. Zaposlljavaju se rodjakinje, prijateljice, ljubavnice, toboz kvalitetni kadrovi, imaju po dva tri casa nedjeljno, ali imaju i plate...

ODGOVORITE
Name

ostoja

13.08.2014 15:10

Kao i u drugim dijelovima korisnika budzetskih sredstava i u oblasti prosvete treba smanjiti broj izvrsilaca. Trenutno ima vise od 21000 zaposlenih. Optimalan broj u idnosu na broj polaznika bio bi manji od 14000 zaposlenih. Zar nema rezerve koju treba iskoristiti?

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

13.08.2014 16:40

Pravi naslov bi trebao biti."Vlada dužna svima, pa i prosvjetarima." A bijele čizmice nemaju rješenja. A ni onaj zjalo što za jedno veče prokocka i po nekoliko trezorskih zapisa.

ODGOVORITE
Name

realan

13.08.2014 18:08

Neka cute, kolke su im bile plate prije par godina, duplo manje... Sta da im se smanji slucajno 20 odsto kao Vucic sto je smanjio penzionerima 20 odsto penzije. srmano

ODGOVORITE