Трећи мјесец под водом

Три мјесеца након што се вода повукла из многих домаћинстава у Републици Српској штета још није санирана и питање је када ће бити. Многима је вода ушла у домове и по други пут, а мјештанима Шешлија код Добоја, три мјесеца стоји у дворишту и не одлази.

Република Српска 13.08.2014 | 08:30
Трећи мјесец под водом

Неподношљив задах устајале воде и усјева који труле шири се Шешлијама. Заселак у којем је десетак домаћинстава, већ три мјесеца живи у непојмљивим условима, окружен устајалом водом. Кажу, раније није било овако.

Жалили су се свим институцијама које сматрају надлежнима, али их до сада нико није посјетио. Кривце виде у ресторанима и бензинским пумпама који су преокопавајући канал испод пута, своје отпадне воде прослиједили у њихова дворишта, одакле вода нема куда отићи. Када још надође рјечица Величанка као прије неколико дана, ситуација постаје безизлазна.

Године улагања у куће достојне човјека, сада пропадају у трулежи, а цијело подручје већ захвата мочварна вегетација. О питкој води, мјештани овог дијела Шешлија могу само сањати.

Ови људи неће имати љетине, сточне хране, нити ће куће реновирати до јесени. Њихова живина сада је на таванима кућа, а ваучери које су добили, кажу да им не би вриједили ни када би их сваког мјесеца добијали.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар