Treći mjesec pod vodom

Tri mjeseca nakon što se voda povukla iz mnogih domaćinstava u Republici Srpskoj šteta još nije sanirana i pitanje je kada će biti. Mnogima je voda ušla u domove i po drugi put, a mještanima Šešlija kod Doboja, tri mjeseca stoji u dvorištu i ne odlazi.

Republika Srpska 13.08.2014 | 08:30
Treći mjesec pod vodom

Nepodnošljiv zadah ustajale vode i usjeva koji trule širi se Šešlijama. Zaselak u kojem je desetak domaćinstava, već tri mjeseca živi u nepojmljivim uslovima, okružen ustajalom vodom. Kažu, ranije nije bilo ovako.

Žalili su se svim institucijama koje smatraju nadležnima, ali ih do sada niko nije posjetio. Krivce vide u restoranima i benzinskim pumpama koji su preokopavajući kanal ispod puta, svoje otpadne vode proslijedili u njihova dvorišta, odakle voda nema kuda otići. Kada još nadođe rječica Veličanka kao prije nekoliko dana, situacija postaje bezizlazna.

Godine ulaganja u kuće dostojne čovjeka, sada propadaju u truleži, a cijelo područje već zahvata močvarna vegetacija. O pitkoj vodi, mještani ovog dijela Šešlija mogu samo sanjati.

Ovi ljudi neće imati ljetine, stočne hrane, niti će kuće renovirati do jeseni. Njihova živina sada je na tavanima kuća, a vaučeri koje su dobili, kažu da im ne bi vrijedili ni kada bi ih svakog mjeseca dobijali.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar