Богданић: Радимо на рјешавању проблема

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је данас у Бањалуци да се ради на рјешавању постојећих финансијских проблема у здравственим установама у Српској, које тренутно дугују око 100 милиона КМ због неуплаћених пореза и доприноса.

Република Српска 12.08.2014 | 15:32
Богданић: Радимо на рјешавању проблема

"Успјели смо исплатити плате у здравственим установама и сачувати постојећи број запослених. Изналазимо начин да превазиђемо проблеме и то ћемо радити и у наредном периоду", рекао је Богданић новинарима након састанка са директорима болница у Републици Српској.

Он је истакао да руководиоци здравстевних установа морају да воде рачуна о измирењу свих обавеза.

Богданић је напоменуо да је на састанку било ријечи и о збрињавању пацијената са акутним инфарктом миокарда.

"У посљедњих мјесец дана у Универзитетској болници – Клиничком центру Бањалука кардиолози на најсавременији начин успјешно рјешавају проблеме акутног инфаркта миокарда", додао је Богданић, нагласивши да ће кардиохиругија бити развијана у Бањалуци, али да је тренутни проблем недостатак кадрова.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ссс

12.08.2014 14:40

Ма какве ви проблеме ресавате била сам оцевидац у апотеци досла зена са списком за лекове казе идем на годисњи а ово фактуриси на дом здравља а ја не могу да добијем рецепт без најаве било је хитно него узимам на аванс док не донесем рецепт срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

12.08.2014 16:09

У болницу у Фочи је у задња два мјесеца примљено висе од 50 радника углавном мајстора и медицинских сестара. Њихова обавеза је да за директора актуелног посланика СНСД-а и кандидата на предстојећим изборима донесу по 20 гласова. Треба напоменути да планира да прими још 50 таквих радника који ће послије избора бити отпуштени. Криминал невиђени мој министре, а та болница је дужна преко 25 милиона. У предходна два изборна циклуса запослено је преко 100 партијских војника СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ