Bogdanić: Radimo na rješavanju problema

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas u Banjaluci da se radi na rješavanju postojećih finansijskih problema u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj, koje trenutno duguju oko 100 miliona KM zbog neuplaćenih poreza i doprinosa.

Republika Srpska 12.08.2014 | 15:32
Bogdanić: Radimo na rješavanju problema

"Uspjeli smo isplatiti plate u zdravstvenim ustanovama i sačuvati postojeći broj zaposlenih. Iznalazimo način da prevaziđemo probleme i to ćemo raditi i u narednom periodu", rekao je Bogdanić novinarima nakon sastanka sa direktorima bolnica u Republici Srpskoj.

On je istakao da rukovodioci zdravstevnih ustanova moraju da vode računa o izmirenju svih obaveza.

Bogdanić je napomenuo da je na sastanku bilo riječi i o zbrinjavanju pacijenata sa akutnim infarktom miokarda.

"U posljednjih mjesec dana u Univerzitetskoj bolnici – Kliničkom centru Banjaluka kardiolozi na najsavremeniji način uspješno rješavaju probleme akutnog infarkta miokarda", dodao je Bogdanić, naglasivši da će kardiohirugija biti razvijana u Banjaluci, ali da je trenutni problem nedostatak kadrova.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sss

12.08.2014 14:40

Ma kakve vi probleme resavate bila sam ocevidac u apoteci dosla zena sa spiskom za lekove kaze idem na godisnji a ovo fakturisi na dom zdravlja a ja ne mogu da dobijem recept bez najave bilo je hitno nego uzimam na avans dok ne donesem recept sramno.

ODGOVORITE
Name

doktor

12.08.2014 16:09

U bolnicu u Foči je u zadnja dva mjeseca primljeno vise od 50 radnika uglavnom majstora i medicinskih sestara. Njihova obaveza je da za direktora aktuelnog poslanika SNSD-a i kandidata na predstojećim izborima donesu po 20 glasova. Treba napomenuti da planira da primi još 50 takvih radnika koji će poslije izbora biti otpušteni. Kriminal neviđeni moj ministre, a ta bolnica je dužna preko 25 miliona. U predhodna dva izborna ciklusa zaposleno je preko 100 partijskih vojnika SNSD-a.

ODGOVORITE