Влада не да сагласност Бијељини

Министарство финансија Републике Српске није дало сагласности граду Бијељина за ново кредитно задужење у износу од пет милиона марака који би био утрошен за санацију штета од поплава.

Република Српска 12.08.2014 | 23:13
Влада не да сагласност Бијељини

Разлог томе је, кажу из Владе Српске, што је дио средстава намјењен за помоћ угроженим домаћинствима и привредним субјектима.

Влада Републике Српске ставила је вето на одлука о кредитном задужењу у износу од 5 милиона КМ за санацију штета од поплава, донесеној на посљедњем засједању скупштине града Бијељина.

"Влада није дала сагласност уз образложење да дио средстава који је био намјењен за санацију штета привредних субјеката и домаћнстава, за шта је планирано око 1,5 милиона КМ, представља једну врсту личног давања" рекао је Милорад Софренић,  начелник Одјељења за финансије у Градској управи Бијељина.

Иако је према закону градовима и општинама, које су највише страдали за вријеме мајских поплава, дозвољено да прелазе границу кредитних задужења оваква одлука Владе Српске да забрани задужење изненадила је бијељинску градску власт.

"Ми сматрамо ако је донијета одлука да се Добој, Шамац и Бијељина могу кредитно задужити више од дозвољених 18% у случају ако су средства намјењена за санацију штета од поплава, да је логично да у штете од поплава спадају и стамбени и привредни објекти. Они то тумаче другачије и нама не преостаје ништа друга него да прихватимо то, они су ипак изнад нас" закључио је Милорад Софренић,  начелник Одјељења за финансије у Градској управи Бијељина.

С обзиром да је градској власти забрањено да од кредитних средстава помогне поплавама оштећеним домаћинствима и привредним субјектима, на сљедећем засједању скупштине измјениће план трошења средстава, тако да сва буду намјењена за санацију инфраструктуре и насипа, у нади да ће тако наићи на разумјевање републичке власти.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ко боље зна од њих

12.08.2014 13:13

да би „у изборној години одобрена кредитна средства могла бити злоупотријебљена и искориштена за изборну кампању

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД-овац бијељина

12.08.2014 13:14

стврно кад погледа човјек садашње стање које СНСД репресивно врши према бијељини и свима нама па и онима који гласамо за СНСД са правом се упитамо да ли ми који гласамо за СНСД а живимо у Бијељини постојимо за ту нашу странку или смо и ми отписани иако смо чланови исте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјељинац

12.08.2014 13:27

Зато подрску моје породице и мене висе неце имати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

велибор д.

12.08.2014 16:34

Да је власт у Бијељини СНСД-ова милиони би ишли у њу,Додик не би излазио из града... Овако јадни народ мора сам да се сналази... Брзо ће и октобар!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

12.08.2014 16:55

Мозес како хоцес, али не и докад хоцес... Сјецам се билборда у Сарајеву са поруком конзервативног босњацког корпуса Волфгангу Петрицху...Ниција није до зоре сијала! Панта реи, панта реи

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

12.08.2014 16:55

Бијељина це увјек имати проблема са поплавама. Да је могла да се изгради Тито би је градио али он је видио да је то моцвара која стално плави и оставио је за пољупривреду а у ЗВ је направио добар насип и индустрију. Али Бијељина је искористена за сверц па јос кад су удбаси видјели све те њиве и прогане послије Дејтона договориле се да пољупривредно земљисте претворе у градјавинско,да граде на дивље и сл су урадили у БГ гдје су населили прогнане из РСК,Косова и РС а сад им и цигане уваљују по тим дивљим насељима као сто су Ледине,Борца,Овца,Калудјерица и сл јер све је то моцвара и свима су зидови мемљиви,куце плаве од најобицније кисе,канализација им се излива и сл и ту нема спаса....а да не прицам да су у Београду ар плацали од 2000еу до 8000еу,да су сами уводили струју,правили пут,воду,телефон и за сваку ову ставку су давали по минимум 2000еу по домацинству...и на крају им опет не дају папире него казу имас употребну дозволу али немас цисте папире да продас куцу 1/1 као своју а ако хоцес да имас плати легализацију која износи као јос једну куцу да правис.Сто пута сам рекао тим из РСК и Косова а посебно из РС да је само лудак и будала могла да купи ту земљу око БГ и да им је сто пута боље било да су куповали подруцје ЗВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

12.08.2014 21:20

предизборни трик

ОДГОВОРИТЕ
Name

струка

12.08.2014 21:31

"еxса", потпуно исправно размишљање. Медјутим тако нам је све. Дилетанти су све преузели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

12.08.2014 22:13

Зато це Бања Лука да сија и без кредитних задузења. Миле ниција до зоре није горила тако да и теби неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

13.08.2014 06:05

Само кредити. Шта они мисле ко ће то враћати?

ОДГОВОРИТЕ