Фирма Насера Орића опустошила Игришта

Хиљаде кубних метара шуме са подручја око ски-центра "Игришта" код Власенице посјекла је и извукла фирма чији је власник ратни командант 28. дивизије Армије РБиХ Насер Орић.

Република Српска 12.08.2014 | 14:38
Фирма Насера Орића опустошила Игришта

Механизација и радници те фирме били су ангажовани у Власеници у вријеме док је директор Шумског газдинства "Бирач" био Игор Вуковић.

Иза посла који су обавили Орићеви људи и механизација остало је потпуно девастирано подручје спортског центра "Игришта".

Да је Орићева фирма учествовала у сјечи на подручју Власенице потврдио је и Далибор Кљештан, чији је отац Боро смртно страдао радећи на тој дионици с Орићевим радницима.

“Орићеве машине за рад у шуми биле су дупло веће од оних које има Шумско газдинство "Бирач". Било је ту багера, трактора, камиона. Орић и један његов земљак власници су фирме у чијем су посједу те машине, али се они никад нису појавили на "Игриштима". Умјесто њих, ту је шеф био један њихов човјек. Тврдило се да се ради на проширењу ски-стазе, а у ствари радило се о крађи дрвета и уништавању ски-центра”, каже Кљештан.

Додаје да му је отац рекао да су с Орићевим машинама стигли и његови радници, који су причали да је тај посао Орић уговорио с једним моћним човјеком и политичаром из Власенице.

Извор: Глас Српске

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

мила

12.08.2014 16:15

Очигледно да је фирма ратног злочинца Насера Орића послужила за узимање процента,некоме од високих функционера у актуелној власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

12.08.2014 16:42

Како и не би, кад је та фирма једна од највисе страдалих од стране СНСД-а и њихових кримоса!Свим овим радњама је "кумовао" Мирослав Мицо Краљевиц, посланик у скупстини Републике Српске, а који је Додикова десна рука када је у питању регија Бирац!Поменути, тадасњи директор Игор је боравио пар мјесеци у затвору, и пустен је куци, а прица о проневјери је одједном нестала! Ста реци него ПОНИЗНО, када су они у стању довести ратног злоцинца да судјелује у њиховим прљавим радњама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

12.08.2014 16:42

И ратни злоцинац је пао на ниске гране краде суму,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

12.08.2014 16:44

Општепознато је да су Насер и Мићо Краљевић у добрим односима, тако да је вјероватно Мићо овде много помогао. А да се подсјетимо Мићо Краљевић је посланик СНСДа у Народној скупштини Републике Српске који је правоснажном песудом осуђен за кривично дјело отмице, након чега је и даље остао посланик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

12.08.2014 17:30

Ниста ново , док нам они бацају кост национализма да се глодјемо измедју себе , они се растаљују , све је то иста багра !

ОДГОВОРИТЕ
Name

нм

12.08.2014 19:43

Суска непознаје национализам.док се биједа јос увијек препуцава и мрзи велике баје узимају паре,свеједно из које сировине,дрво,вода,дрога,људи....вазно је да капа.коме треба уредјена и функционална дрзава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

13.08.2014 14:04

Свако ради за своје циљеве и свој дзеп... Само се треба вратити у рат...и тај тески сверц свим и свацим и астрономско богацење. док смо ми обицни смртници (ратници) мислили да се боримо за несто... хехехехе...е мој народе ко си да си... Ситна смо мо боранија...остаје нам да лагано коментарисемо из хладовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

14.08.2014 08:16

судеx Добар коментар, свака цаст. Пазите само семе СНСД велики Срби којима је Република Српска увјек на првом мјесту и Насер Ориц убица 3000 недузних српских цивила и главни инцијатор убиста 8000 недузних муслимана у Сребреници! И заједно раде, пљацкају, а нас будалетине завадјају свакодневно и ми се сви палимо на тај национализам и дан данас. А сви ко фол неки паметњаковици и интелектуалци.

ОДГОВОРИТЕ