Firma Nasera Orića opustošila Igrišta

Hiljade kubnih metara šume sa područja oko ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice posjekla je i izvukla firma čiji je vlasnik ratni komandant 28. divizije Armije RBiH Naser Orić.

Republika Srpska 12.08.2014 | 14:38
Firma Nasera Orića opustošila Igrišta

Mehanizacija i radnici te firme bili su angažovani u Vlasenici u vrijeme dok je direktor Šumskog gazdinstva "Birač" bio Igor Vuković.

Iza posla koji su obavili Orićevi ljudi i mehanizacija ostalo je potpuno devastirano područje sportskog centra "Igrišta".

Da je Orićeva firma učestvovala u sječi na području Vlasenice potvrdio je i Dalibor Klještan, čiji je otac Boro smrtno stradao radeći na toj dionici s Orićevim radnicima.

“Orićeve mašine za rad u šumi bile su duplo veće od onih koje ima Šumsko gazdinstvo "Birač". Bilo je tu bagera, traktora, kamiona. Orić i jedan njegov zemljak vlasnici su firme u čijem su posjedu te mašine, ali se oni nikad nisu pojavili na "Igrištima". Umjesto njih, tu je šef bio jedan njihov čovjek. Tvrdilo se da se radi na proširenju ski-staze, a u stvari radilo se o krađi drveta i uništavanju ski-centra”, kaže Klještan.

Dodaje da mu je otac rekao da su s Orićevim mašinama stigli i njegovi radnici, koji su pričali da je taj posao Orić ugovorio s jednim moćnim čovjekom i političarom iz Vlasenice.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

mila

12.08.2014 16:15

Očigledno da je firma ratnog zločinca Nasera Orića poslužila za uzimanje procenta,nekome od visokih funkcionera u aktuelnoj vlasti.

ODGOVORITE
Name

Daca25

12.08.2014 16:42

Kako i ne bi, kad je ta firma jedna od najvise stradalih od strane SNSD-a i njihovih krimosa!Svim ovim radnjama je "kumovao" Miroslav Mico Kraljevic, poslanik u skupstini Republike Srpske, a koji je Dodikova desna ruka kada je u pitanju regija Birac!Pomenuti, tadasnji direktor Igor je boravio par mjeseci u zatvoru, i pusten je kuci, a prica o pronevjeri je odjednom nestala! Sta reci nego PONIZNO, kada su oni u stanju dovesti ratnog zlocinca da sudjeluje u njihovim prljavim radnjama!

ODGOVORITE
Name

Md

12.08.2014 16:42

I ratni zlocinac je pao na niske grane krade sumu,

ODGOVORITE
Name

Nataša BL

12.08.2014 16:44

Opštepoznato je da su Naser i Mićo Kraljević u dobrim odnosima, tako da je vjerovatno Mićo ovde mnogo pomogao. A da se podsjetimo Mićo Kraljević je poslanik SNSDa u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je pravosnažnom pesudom osuđen za krivično djelo otmice, nakon čega je i dalje ostao poslanik.

ODGOVORITE
Name

valter

12.08.2014 17:30

Nista novo , dok nam oni bacaju kost nacionalizma da se glodjemo izmedju sebe , oni se rastaljuju , sve je to ista bagra !

ODGOVORITE
Name

nm

12.08.2014 19:43

Suska nepoznaje nacionalizam.dok se bijeda jos uvijek prepucava i mrzi velike baje uzimaju pare,svejedno iz koje sirovine,drvo,voda,droga,ljudi....vazno je da kapa.kome treba uredjena i funkcionalna drzava?

ODGOVORITE
Name

sudex

13.08.2014 14:04

Svako radi za svoje ciljeve i svoj dzep... Samo se treba vratiti u rat...i taj teski sverc svim i svacim i astronomsko bogacenje. dok smo mi obicni smrtnici (ratnici) mislili da se borimo za nesto... hehehehe...e moj narode ko si da si... Sitna smo mo boranija...ostaje nam da lagano komentarisemo iz hladovine.

ODGOVORITE
Name

Simo

14.08.2014 08:16

sudex Dobar komentar, svaka cast. Pazite samo seme SNSD veliki Srbi kojima je Republika Srpska uvjek na prvom mjestu i Naser Oric ubica 3000 neduznih srpskih civila i glavni incijator ubista 8000 neduznih muslimana u Srebrenici! I zajedno rade, pljackaju, a nas budaletine zavadjaju svakodnevno i mi se svi palimo na taj nacionalizam i dan danas. A svi ko fol neki pametnjakovici i intelektualci.

ODGOVORITE