Требиње: Борцима дају само мрвице

Борачка организација Требиње прије неколико мјесеци предала је списак са 46 најугроженијих и незапослених бораца прве категорије, дјеце погинулих бораца и дјеце ратних војних инвалида.

Република Српска 12.08.2014 | 08:13
Требиње: Борцима дају само мрвице

Са тог списка запослено је тридесетак особа, већином у предузећима електроенергетског сектора.

Међутим, далеко од тога да су сви у овој организацији задовољни тиме што су се тек сада у електронергетском сектору сјетили да отворе врата борцима.

Већина руководства Градског одбора борачке организације Требиње захвална је предузећима електронергетског система која су у последњих неколико мјесеци запослили нешто више од 30 припадника те популације.

Међутим, члан Регионалне борачке организације источне Херцеговине, Светозар Аћимовић, каже да они који су бранили Републику Српску нису дужни да се било коме захваљују.

“Постоји Закон о правима борачке популације. Тамо гдје је држава већински власник приоритет у запошљавању имају борачке категорије под једнаким стручним условима. То се не дешава. Ми смо сада тренутно задовољни што добијамо дио мрвица. Ово су мрвице што добија Борачка организација,  коме да се захваљујемо? Ономе што није учествовао у рату, да се њему захваљујем. То нећу никада. Борци су добили и борци требају да добију свој дио”, каже Аћимовић.

У требињској Борачкој организацији посебно су подвукли да су списак са 46 имена састављали Мјесни борачки одбори, те да се ниједна политичка опција није мјешала у њихов рад.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар