Trebinje: Borcima daju samo mrvice

Boračka organizacija Trebinje prije nekoliko mjeseci predala je spisak sa 46 najugroženijih i nezaposlenih boraca prve kategorije, djece poginulih boraca i djece ratnih vojnih invalida.

Republika Srpska 12.08.2014 | 08:13
Trebinje: Borcima daju samo mrvice

Sa tog spiska zaposleno je tridesetak osoba, većinom u preduzećima elektroenergetskog sektora.

Međutim, daleko od toga da su svi u ovoj organizaciji zadovoljni time što su se tek sada u elektronergetskom sektoru sjetili da otvore vrata borcima.

Većina rukovodstva Gradskog odbora boračke organizacije Trebinje zahvalna je preduzećima elektronergetskog sistema koja su u poslednjih nekoliko mjeseci zaposlili nešto više od 30 pripadnika te populacije.

Međutim, član Regionalne boračke organizacije istočne Hercegovine, Svetozar Aćimović, kaže da oni koji su branili Republiku Srpsku nisu dužni da se bilo kome zahvaljuju.

“Postoji Zakon o pravima boračke populacije. Tamo gdje je država većinski vlasnik prioritet u zapošljavanju imaju boračke kategorije pod jednakim stručnim uslovima. To se ne dešava. Mi smo sada trenutno zadovoljni što dobijamo dio mrvica. Ovo su mrvice što dobija Boračka organizacija,  kome da se zahvaljujemo? Onome što nije učestvovao u ratu, da se njemu zahvaljujem. To neću nikada. Borci su dobili i borci trebaju da dobiju svoj dio”, kaže Aćimović.

U trebinjskoj Boračkoj organizaciji posebno su podvukli da su spisak sa 46 imena sastavljali Mjesni borački odbori, te da se nijedna politička opcija nije mješala u njihov rad.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar